Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Manresa de 31 anys per fer-se passar per treballador d'una entitat bancària i llogar pisos que prèviament havia ocupat.

Els fets s'han detectat a partir d'un incident que va gestionar la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) per una presumpta ocupació d'un pis el passat mes d'abril. Els agents van atendre un conflicte amb una família implicada que tenia un pis llogat en un edifici situat al carrer Cardener del municipi de Callús (Bages). Durant la gestió de l'incident, la família va mostrar a la Policia Local un contracte de lloguer del pis amb una entitat bancària.

Utilitzava nom i DNI falsos i el logotip d'una entitat bancària

Davant la sospita de la seva autenticitat, la Policia Local va informar els Mossos i es va obrir una investigació conjunta. Els investigadors van comprovar que hi havia un home que es feia passar per treballador d'una entitat bancària, utilitzant un nom i un DNI falsos, que llogava pisos que prèviament havia ocupat. A més, falsificava els contractes utilitzant el logotip d'una entitat bancària.

L'estafador també presentava als ajuntaments contractes de lloguer per empadronar persones estrangeres a canvi de diners. D'aquesta manera podien obtenir o renovar els seus permisos de residència.

Finalment, l'home va ser arrestat el 4 de juny acusat d'un delicte d'estafa, un delicte de falsificació documental i un delicte lleu d'ocupació d'immoble. Se'l relaciona amb cinc estafes comeses a la comarca del Bages, en concret a Sant Joan de Vilatorrada, a Callús i a Castellbell i el Vilar. L'home ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge.