Els estafats detectats són ja més de 40 a tota Espanya, i els investigadors creuen que encara en trobaran molts més. Els presumptes estafadors, dos homes de nacionalitat espanyola residents en Alacant, de 22 i 47 anys, prometien a través d'un anunci d'internet obtenir un permís de circulació totalment vàlid a canvi d'una quantitat de diners que oscil·laven entre els 800 i els 3.000 euros.

Segons els primers indicis, acumulaven més de 50.000 euros a través d'aquest mètode, fins que un particular va decidir denunciar-los.

A més dels dos detinguts, hi ha quatre d'investigats més, quatre homes de 27, 35, 53 i 57 anys.

Trànsit|Tràfic autopista EFE

Els estafadors prometien aconseguir el permís de circulació a canvi d'una quantitat de diners / EFE

L'estafa dels permisos de circulació s'iniciava amb un anunci a internet

Els fets es van iniciar el mes de juliol de 2019, després de la denúncia d'un particular a qui li havien estafat després de sol·licitar l'obtenció del permís de conduir per mitjà d'un anunci. Aparentment, el permís seria legal i s'obtindria sense necessitat de realitzar l'examen o, en el cas de fer-ho, el resultat sempre seria apte.

Per realitzar el tràmit, les condicions eren les d'enviar una fotocòpia del DNI, dues fotografies de la persona, un paper en blanc amb la firma i ingressar una quantitat de diners mitjançant una transferència o a través d'un caixer automàtic. En cap cas no es feia referència sobre la identitat del receptor, amb la intenció de dificultar la investigació policial.

carnet conduir DGT

Els estafats mai rebien el seu promès permís de circulació i de vegades els feien pagar més per una suposada retenció de la documentació en duanes / DGT

Els estafadors deien que els documents eren a les duanes

El permís de circulació promès mai arribava al seu destinatari, al qual se li deia que tot anava bé, però que s'havia retardat el tràmit per certes dificultats a les duanes, on s'havien retingut certs documents. Per desbloquejar-los, s'havia de pagar més diners.

Quan les víctimes s'adonaven de l'estafa, ja era massa tard.

Una estructura de sis estafadors perfectament organitzats

Els investigadors de la denominada "Operación Frailecillo" han determinat que darrere de l'estafa hi havia una estructura delictiva formada per sis persones. Cinc d'elles, residents en Telde (Gran Canària), i una altra a la Línia de la Concepció (Cadis). Durant les indagacions s'han detectat més de 600 anuncis de contingut similar en els quals anunciaven els seus serveis.