Una empresa de Gran Canària ha creat un esprai que actua com a protector antimicrobià i protegeix del coronavirus roba durant set dies. L'empresa que l'ha creat, NOB166, està vivint una revolució dins el mercat sanitari i d'higiene.

Contra bacteris

L'esprai és un protector antimicrobià que protegeix de bacteris i microorganismes. Ha estat dissenyat per protegir i mantenir el tèxtil, independentment de la seva composició, lliure de microorganismes, bacteris, fongs i virus. Així doncs, evita el dipòsit i creixement de qualsevol agent patogen en qualsevol tèxtil com: Escherichia coli, Legionella, Preudomonas, Salmonella, Listeria monocytogenes, Staphylococcus Aurens, Aspergillus niger, Trichophyton mentagrophytes, Campylobacter jejuni, Herpes simplex, Norovirus, Rhinovirus, grip aviària i ara, Covid-19.

Explicació científica

La plata és un potent bactericida. Actua com antimicrobià no selectiu. Amb la presència de la humitat NOB166 allibera alguns ions de la plata, amb la capacitat d'unir-se fortament a l'enzim cel·lular dels microbis i inhibir l'activitat enzimàtica de la paret cel·lular, la membrana i els àcids nucleics. Amb un efecte múltiple, s'ataca a la cèl·lula en tres fronts, eliminant el dipòsit i proliferació de bacteris i microorganismes patògens de tota peça.

En l'àmbit sanitari s'ha demostrat que en els tèxtils (tovalloles, llençols, pijames, uniformes) es troba una quantitat de bacteris, sent un dels principals vehicles de transmissió de malalties intrahospitalàries. Cal tenir en compte que més d'un 80% de la roba hospitalària, conté bacteris potencialment perilloses.

Garantia ambiental

Aquest esprai utilitza un derivat de la plata, reconegut com segur pel contacte humà i medi ambient. El principi actiu de la plata, aprovat per la ECHA i EPA, està encapsulat i s'allibera de forma controlada i homogènia.