La Policia de l'Estat d'Austràlia del Sud investiga un ciutadà espanyol positiu per Covid-19 que ha mentit els rastrejadors que provaven d'esbrinar l'origen d'un brot a la ciutat d'Adelaida provocant el confinament més estricte del país.

Un espanyol provoca un confinament en Austràlia

Segons ha informat avui el diari The Australian, el ciutadà de 36 anys, el visat del qual caduca al desembre i del qual no es revela la identitat, és trebalador d'un hotel en què el cap de setmana passat es va detectar un brot de coronavirus, però va mentir els investigadors en ocultar que era també treballador d'una pizzeria a la mateixa ciutat.

El primer ministre d'Austràlia del Sud, Steven Marshall, va assegurar ahir que de no ser per aquesta mentida, que va desorientar els investigadors, aquest estat d'1,7 milions d'habitants no hauria decretat un confinament de sis dies, anul·lat ahir en destapar-se l'engany.

Prova PCR / EFE

Un ciutadà espanyol ha mentit a les autoritats espanyoles i ha provocat el confinament més estricte del país / EFE

El confinament més dur a Austràlia

Les autoritats creien que l'investigat s'havia contagiat de coronavirus en comprar una pizza al restaurant, però van descobrir que en realitat treballava allà com a ajudant de cuina, a més de ser vigilant de seguretat en un hotel en el qual es va detectar un brot.

Els investigadors proven d'esbrinar com el treballador, ara en quarantena, va poder confondre'ls fins a fer-los decretar el confinament més dur en el país fins al moment, amb la prohibició des de dimecres a la nit de fer exercicis a l'aire lliure i passejar les mascotes.

El confinament va acabar divendres però amb limitacions

"És important que la meva investigació sigui minuciosa i justa. I mirarem quines lleis ha pogut trencar", va afirmar el subcomissari Peter Hardy als mitjans locals.

Els habitants d'Austràlia del Sud- que acumula 553 casos des de l'inici de la pandèmia, incloent-ne 4 de morts- poden des d'aquest divendres reobrir tots els negocis, encara que amb límits d'aforament, així com celebrar funerals, casaments i actes religiosos, entre altres activitats.