Un missioner catòlic espanyol de 60 anys ha estat assassinat aquest divendres en un centre salesià Don Bosco a la ciutat de Bobo Dioulasso, al sud-oest de Burkina Faso, a mans d'un antic cuiner que va treballar a la congregació durant set anys i que va ser acomiadat, tal com ha confirmat el govern burkinès i la congregació a Espanya.

"Els primers indicis de la investigació revelen que aquest acte estaria relacionat amb un acomiadament que el cuiner considerava abusiu", tal com ha detallat el Ministeri de Comunicació d'aquest país centre-africà en un comunicat.

Apunyalat mortalment a l'hora de dinar

El pare Fernando Fernández, nom confirmat per la congregació, va ser apunyalat al migdia a l'hora de dinar pel presumpte autor, un excuiner que va treballar al centre religiós durant set anys. Durant aquest incident, un segon capellà d'origen togolès va resultar ferit, mentre que estudiants del centre van intentar linxar l'agressor, que es troba sota custòdia policial.

Un home de 60 anys de Salamanca

Fernando Hernández, nascut el 8 d'abril de 1959, era natural de Ledesma (Salamanca) però va cursar estudis de Formació Professional a Urnieta (Guipúscoa), on la seva família va emigrar quan ell era jove. Posteriorment, responent a la vocació salesiana, va cursar estudis de filosofia i teologia.

Es va ordenar sacerdot a Santander i de seguida va ser enviat a Benín com a missioner. La seva vida ha estat lligada al desenvolupament de les diferents obres de la Inspectora Salesiana de l'Àfrica Occidental Francòfona (AFO).

Segons salesià espanyol mort a Burkina Faso

Es dóna la circumstància de ser el segon salesià assassinat al país africà en tres mesos després que Antonio César Fernández fos víctima d'un atac gihadista.