El Jutjat d'Instrucció número 10 de Sevilla ha ordenat la detenció del propietari de l'empresa Magrudis, els seus dos fills i el seu cunyat pel brot de listeriosi. L'arrest s'ha produït després que efectius de la Unitat Central Operativa Mediambiental (Ucoma) activessin aquest matí un dispositiu especial per precintar i inspeccionar la nau industrial de Magrudis, de la qual va sortir la carn entatxonada La Mechá.

L'objectiu de la investigació és esclarir si hi ha responsabilitat penal davant de l'alerta sanitària per listeriosi, que ha afectat a més de 200 persones i ha provocat tres morts. Segons informa ElDiario.es, el magistrat ha ordenat la detenció del propietari, de dos dels seus fills, d'un gendre y d'una cinquena persona.

Positiu

Segons han informat fonts de l'Institut Armat, al llarg d'aquest dimarts es realitzaran diversos registres a la nau industrial de Magrudis, ubicada en el Polígon Industrial de Sevilla, per efectius d'una unitat d'actuació específica que depèn del Servei de Protecció de Naturalesa (Seprona) i que està encarregada de les diligències d'investigació.

Es pot apuntar que la titular del Jutjat d'Instrucció número 10 de Sevilla, Pilar Ordóñez, va traslladar a l'Ucoma un informe que reflecteix que una mostra d'un lot de carn La Mechá de l'empresa Magrudis va donar positiu per listeria el mes de febrer passat.

L'avís

Segons van informar fonts judicials recollides per Europa Press, l'informe remès, que ha estat admès per avançar en la investigació per la jutgessa d'instrucció Pilar Ordóñez, indica que es va avisar "en temps i forma" a Magrudis de la contaminació dels seus productes pel bacteri listeria monocytogenes.

Querella

De fet, a la interlocutòria d'admissió a tràmit de la querella interposada per Facua-Consumidores en Acció contra Magrudis i els seus responsables, la magistrada indica que aquest informe, que va ser presentat el passat 10 de setembre, s'afegeixi a les diligències d'investigació, així com que es faciliti còpia del mateix als agents de la Unitat Central Operativa de Medi Ambient (Ucoma) de la Guàrdia Civil, organisme encarregat de la investigació.

Es pot apuntar que el jutjat va admetre a tràmit la querella de Facua atès que els fets denunciats poden ser constitutius d'un delicte contra la salut pública i lesions. D'aquesta manera, s'han iniciat diligències per esclarir els fets i discernir si s'ha de citar com investigats els responsables de Magrudis.