l'Institut Astures de Lugones s'ha posat seriós i ha anunciat que expulsarà els alumnes que juguin al sàdic l'Abecedari del diable. La decisió del centre asturià arriba després que s'hagin detectat fins 40 casos de lesions a causa d'aquest pràctica a les seves aules. "Hi haurà expulsions", anuncia el director del centre, Mario Prendes, en una entrevista al diari La Nueva España.

El joc consisteix que un nen rasqui la mà o el canell a un altre nen amb l'ungla mentre recita l'abecedari i diu una paraula que comença amb cadascuna de les lletres. Per cada paraula que diu, la rascada és més profunda i forta fins a arribar a la lletra Z. L'agressor fa servir fins i tot una tisora per agredir el company

Dos nens amb ferides greus

En aquesta entrevista, el director explica també que algunes de les 40 víctimes (dues d'elles tenien ferides greus) van ser obligades o enganyades per altres nens a jugar "agafant-los per força". Al final del joc, els alumnes quedaven amb les seves mans marcades amb ferides profundes, de vegades amb sang. Ara, l'institut explica a classe de biologia els riscos d'infeccions en aquest tipus de ferides perquè els alumnes prenguin consciència, explica el diari asturià.

Algunes versions més perilloses inclouen l'ús de punxons.Tota la comunitat educativa, tanmateix, ja estava avisada: el joc no és nou. L'Associació contra l'Assetjament Escolar d'Astúries (ACAE) ja va alarmar el maig del 2017 sobre aquestes pràctiques, encara que fins ara no s'havia registrat un cas tan greu com el d'aquest institut d'Astúries.