L'Ertzaina treballa per donar compliment a un ofici judicial "de localització" de dos dels investigats per la violació grupal a una jove de 18 anys el passat 1 d'agost al parc Etxebarria de Bilbao que no han complert les mesures cautelars que els va imposar el jutge. No han anat a firmar quan ho havien de fer i el jutge ha demanat a la policia que els busqui per portar-los davant de la justícia.

Cinc dels sis joves investigats, tots magribins, es troben en llibertat amb mesures cautelars, que els obliguen a comparèixer periòdicament davant de les autoritats.

Només un a presó

El sisè està a la presó i és l'únic dels acusats que les proves d'ADN han pogut confirmar la seva participació en la violació de la noia.

Segons ha explicat el jutge degà de Bilbao, Aner Uriarte, aquests dos investigats en llibertat no van anar "a firmar" el dia que ho havien de fer per complir les mesures cautelars establertes, pel que sembla, el cap de setmana passat.

Intentar localitzar alguns dels acusats

Davant d'això, el jutjat ha demanat a l'Ertzaina un informe sobre la localització d'aquestes persones que formen part de la coneguda como "La Manada de Bilbao".

Fonts del departament de Seguretat han confirmat que l'Ertzaina ha rebut un ofici judicial "de localització" d'alguns dels investigats i han assenyalat que la policia basca treballa en això.

Error d'identificació

Els cinc investigats van quedar en llibertat amb mesures cautelars després que les càmeres de seguretat situessin dos d'ells en un altre lloc de Bilbao en el moment de la violació i dels errors de la víctima a les rodes d'identificació.