L'Ajuntament de Montblanc (Conca de Barberà) ha decretat tres dies de dol per l'atropellament mortal d'un nen de tres anys aquest diumenge a la tarda. El consistori montblanquí ha col·locat la bandera a mitja asta amb un crespó negre.

Una maniobra fatal de la mare

El petit va ser atropellat accidentalment per la mare mentre aquesta maniobrava el vehicle familiar en una zona d'aparcament de la vila. Segons fonts municipals, la tragèdia va ocórrer pels volts de les set de la tarda al cèntric pàrquing de Sant Miquel. Els pares, amb un fill únic, són veïns d'Osca i estaven de visita turística a Montblanc junt amb una altra parella, també amb fills petits, per visitar una fira de Lego que es fa a la capital de la Conca de Barberà.

El vehicle dels amics es va avariar. Van confondre el tipus de gasolina del cotxe, i no el van poder posar en marxa, quan estava aparcat en un aparcament públic a l’aire lliure. Quan una grua ja recollia el cotxe, la mare del menor va començar a maniobrar el seu, un vehicle tot terreny, per treure'l de l'aparcament i es va produir el fatal atropellament.

Res va poder salvar la vida del nen

Tot i que els familiars van traslladar ràpidament l'infant al Centre d'Atenció Primària i es van activar dues ambulàncies i un helicòpter del SEM, no es va poder fer res per salvar-li la vida. L'Ajuntament de Montblanc expressa el condol i dona tot el suport als familiars del nen mort.

Un jutjat de Valls investiga els fets

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el Jutjat d'Instrucció número 3 de Valls s'ha fet càrrec de les investigacions de la mort del nen. La jutgessa ha rebut aquest dilluns als pares del nen per tal que es personessin en la causa i recollir l'autorització per disposar del cos un cop practicada l'autòpsia.

Els progenitors no han declarat, segons el TSJC. Avui no podien encara declarar, la jutge no disposa de l'atestat complet per part dels Mossos d'Esquadra, que són els que s'han fet càrrec de les investigacions. Els pares seran citats quan estiguin amb les condicions per fer-ho, després d'aquest xoc que han rebut en perdre el seu fill.