La Guàrdia Civil ha detingut un veí d'Oza-Cesuras (A Coruña) per conduir amb un permís de la "República Errante Menda Lerenda", de la qual assegura ser membre del cos diplomàtic.

Carnet de conduir de la República Errante Menda Lerenda

Ha passat aquesta setmana. El conductor ha estat interceptat en un control a l'autovia d'A Coruña (A-6) al seu pas per Abegondo per no portar posat el cinturó de seguretat i, quan han autrat el vehicle per notificar-li la infracció, els agents han observat que les plaques de matrícula difícilment es podrien correspondre amb el model i any del turisme.

Carnet conduir República Servidora|Menda Lerenda / Arxiu|Arxivament

Un conductor ha mostrat un carnet de la "República Errante Menda Lerenda" en ser interceptat en un control de la Guardi Civil / Arxiu

Els agents li han sol·licitat la documentació pertinent per a la seva identificació i els ha mostrat un passaport i un permís de conducció de la República Errante Menda Lerenda; després de ser advertit perquè exhibís la seva identificació fefaent, el conductor ha insultat els agents i ha fugit a gran velocitat, detalla la Guàrdia Civil en un comunicat.

Diu que és membre del cos diplomàtic de la República

Seguidament, la patrulla ha iniciat la persecució del vehicle i ha demanat suport a altres agents en servei per poder interceptar-lo, ja que el fugitiu ha abandonat l'autovia a la sortida de Montellos envaint el sentit contrari i obligant diversos usuaris a realitzar maniobres brusques per evitar col·lidir amb ell.

La Guàrdia Civil ga continuat amb el seguiment del vehicle fins que ha estacionat davant d'un habitatge en un llogarret d'Oza-Cesuras, en la qual ha entrat i del qual s'ha negat a sortir al·legant que era membre del cos diplomàtic de l'esmentada República Errant Menda Lerenda.

Té dues requisitòries judicials

Després de ser convençut per un dels guàrdies civils perquè abandoni l'habitatge, els agents han pogut comprovar la seva documentació i veure que a aquest home li consten dues requisitòries judicials de detenció i personació, no té de permís de conducció per pèrdua de vigència i que les plaques de matrícula no corresponen amb el vehicle que les portava.

Cotxe República Errant Servidor|Menda Lerenda / Arxiu|Arxivament

El conductor tenia tres requisitòries judicials, mancava de carnet de conduir i les plaques de les matrícules del cotxe que conduïa eren falses / Arxiu 

També s'ha negat a sotmetre's a les proves de detecció d'alcoholèmia i drogues, sent detingut com a presumpte autor de tres delictes contra la seguretat viària: conducció temerària, mancant de la corresponent autorització administrativa per pèrdua de vigència; resistència als agents de l'autoritat per la seva negativa a identificar-se; i falsedat en document públic per portar plaques de matrícula que no corresponen a aquest vehicle.