La Guàrdia Civil ha detingut un home que presumptament va entrar a robar en un restaurant d'Aspe, a Alacant, després de practicar un butró a la teulada. El curiós del robatori, que es va produir el juliol passat, és que el presumpte lladre va prendre el cop amb calma: va prendre tres cerveses dins de l'establiment.

Segons fonts policials, el robatori es va produir el passat 1 de juliol. El lladre va entrar a les 3.51 de la matinada i va sortir poc abans de les vuit del matí, quatre hores més tard. Per accedir a l'interior del restaurant, va realitzar un butró a la teulada del local.

Una vegada dins, l'home no va tenir conflictes: va repassar les estances del restaurant una per una, es va asseure amb calma a prendre tres cerveses, i, després, va començar amb el robatori pròpiament dit.

Tabac i 400 euros, el botí

Es va emportar tot el tabac que hi havia dins de la màquina expenedora, valorat en uns 4.000 euros, i la recaptació d'aquesta màquina i de la registradora: uns 400 euros en total.

També va provocar diversos danys a l'establiment: a les màquines, en portes i a la teulada. A més, es va fer un tall al braç.

Aquest tall acabaria sent clau en la investigació: els agents de la Guàrdia Civil encarregats de la investigació van trobar restes de sang i empremtes dactilars. A més, van revisar les imatges de les càmeres de seguretat i van interrogar els testimonis.

Diversos antecedents

Ara, tres mesos després, els agents han pogut identificar i detenir el presumpte lladre: un home de 49 anys i nacionalitat espanyola, veí de Biar, a Alacant, i amb diversos antecedents.

El detingut, a qui se li imputa un suposat delicte de robatori amb força mitjançant escalo i butró, ha estat posat a disposició del jutjat i ha quedat en llibertat provisional amb càrrecs en espera de judici.