Polèmica a França per l’ús que s’està fent de les vaques que hi ha en un centre d’investigació a la regió de la Sarthe. Les vaques que hi ha en aquesta granja tenen forats a la panxa d’uns 15 centímetres de diàmetre. El motiu és poder estudiar-ne les digestions.

Forats vaques

Imatge de les sis vaques de la granja de la regió de la Sarthe (França) / You Tube

En les imatges, que ha difós i denunciat l’associació animalista francesa L214, es pot veure com els treballadors posen la mà dins el forat, creat a l’estómac de la vaca, per agafar mostres de menjar i poder estudiar després la digestió que fan els animals. L’objectiu de l’estudi és aconseguir una disminució de l’ús d’antibiòtics i de les emissions de metà i nitrats.

La versió de la granja

El grup Avril, responsable del centre, assegura que aquest procediment està permès per la reglamentació i té l’autorització del govern francès. Diu també que és necessari per a la investigació, que només ho han aplicat a sis vaques i asseguren que és un procés habitual i totalment controlat. La companyia també ha denunciat la manipulació de les imatges que ha fet l’associació animalista amb finalitats sensacionalistes.

Forat vaca

Forat a través del qual analitzen les digestions de les vaques / You Tube

La visió dels animalistes

L’associació animalista, en canvi, afirma que l’únic que es fa en el centre és experimentar i maltractar animals amb l’objectiu de fer-los més productius a través de la seva dieta. També denuncien les condicions de vida dels animals que hi ha a la granja i pronostiquen que acabaran patint complicacions com deficiències cardíaques i pulmonars i trastorns digestius.