La Guardia Civil ha alliberat set homes d'origen sud-americà que estaven sent explotats sexualment a Prado del Rey, Cadis. L'operació Promises ha aconseguit desarticular aquesta organització de tràfic d'humans per finalitats d'explotació sexual.

Esclaus del segle XXI

Els nois arribaven enganyats fins a Espanya. S'havien de pagar el bitllet i un cop aquí els prometien una feina i una llar. Res d'això, estaven obligats a tenir relacions homosexuals en centres de prostitució controlats per la mateixa màfia.

I quan acabaven de fer el servei, els criminals s'esperaven al mateix lloc on consumien l'acte i s'encarregaven de cobrar tot l'import del servei.

Passaven fred i gana

Eren extorsionats i prostituïts per diferents municipis de Cadis. No tenien cap lloc on viure, passaven fred i gana i se'ls podia veure, a molts d'ells, demanant almoina pel carrer. Perquè accedissin també a un xat de prostitució homosexual que tenien, els hi prometien el més bàsic. Si després en volien sortir, amenaçaven en explicar-ho i fer-ho arribar a les seves famílies.

Operació Promises

Aquest dimecres, la Guàrdia Civil ha entrat a un habitatge de Prado del Rey i ha detingut els tres principals integrants d'aquesta banda criminal. La detenció s'ha fet en el marc de l'Operació Promises i se'ls imputa delictes de tràfic d'humans amb finalitats d'explotació sexual, prostitució lucrativa i pertinença a una organització criminal.

Els set nois han pogut ser alliberats i s'han iniciat els tràmits perquè puguin rebre l'estatus de víctimes per les autoritats espanyoles i rebin l'ajuda mèdica, social i psicològica que necessitin.