Monet van Deventer, de 21 anys, anava de camí a la feina i va parar a posar gasolina als afores de Ciutat del Cap (Sud-àfrica). Quan va anar a pagar, es va adonar que havia oblidat les seves targetes i el moneder a casa. Per sort, el dependent va confiar en ella i li va pagar la gasolina. La noia, per la seva part, va iniciar una campanya de crowdfunding i va aconseguir 29.000 euros per compensar-li el bon gest.

Nkosikho Mbele, de 28 anys i treballador de la gasolinera Shell en què va parar Monet, va decidir pagar-li el combustible a la jove i deixar que marxés, assegurant-se que no es quedés tirada, ni arribés tard al treball. Monet va tornar hores més tard per tornar-li els diners a Kkosikho, i fins i tot va realitzar un crowdfunding per recompensar l'empleat, aconseguint 29.000 euros.

"Li vaig demanar a l'encarregat de la gasolinera que no em posés combustible al cotxe perquè no trobava els meus diners, me'ls havia deixat a casa. Li vaig comentar que m'arriscaria a tornar a casa, però no em va deixar i em va pagar la gasolina", explica la jove a Mail Online. Monet va quedar sorpresa davant del gest de generositat de l'empleat. "Em va alegrar el dia. Vaig decidir fer pública la seva amabilitat, vaig anar a Facebook i vaig preparar una pàgina de crowdfunding", explica.

"No podia imaginar-me que la gent de Sud-àfrica, tant blanca com negra, abraçaria la seva amabilitat de tal manera. Amb els diners que va aconseguir, Nkosikho ha pagat una casa, totes les quotes escolars dels seus fills i ha suplert els seus deutes". L'home està orgullós del que va fer, encara que assegura que es va deure a la seva "fe en Déu".

"La senyora no tenia diners per anar a treballar. Sé com és de perillós el tram de la N2 pel que passaria, així que vaig decidir fer el correcte i pagar-li la gasolina," confessa. El succés també ha arribat a oïdes de Shell, l'empresa per a la qual treballa Nkosikho, que ha igualat els diners que el seu empleat va aconseguir per donar-lo a organitzacions benèfiques.