Segons ha informat Emergències Madrid, feia hores que una parella esperava una ambulància -la dona estava embarassada- i van decidir anar-se'n a l'hospital amb cotxe. Però les retencions provocades per la borrasca Filomena, que van atrapar a milers de persones pel tall de carreteres i tancament de túnels urbans, han fet que la dona es posi de part i doni a llum al seu cotxe després d'hores esperant els sanitaris. La dona ha estat traslladada per Samur-Protecció Civil a l'Hospital de La Paz amb la seva filla, Clara, que ha pesat 3,2 quilos.

Queda atrapada al cotxe i dona a llum

La dona, després de donar a llum una nena, es va traslladar a l'hospital Carles III per proximitat, però aquest centre no compta amb especialistes en termes de maternitat, i va haver de ser traslladada, de nou, per una unitat de Samur-Protección Civil, a l'Hospital de la Pau.

A més, els professionals de Samur-Protección Civil han assistit a unes altres tres dones de part i han revertit una parada cardiorespiratòria, traslladant el pacient al Gregorio Marañón. Samur-Protección Civil ha atès les situacions mèdiques més urgents, diabètics, crisi d'ansietat, menors, i ha repartit menjar juntament amb bombers.

Milers de persones atrapades a les carreteres

Més de 1.000 persones van quedar atrapades ahir a la nit a les carreteres dels voltants de Madrid. La M-30 i la M-40 van quedar totalment col·lapsades i aquest matí encara queden centenars de cotxes per rescatar. També trams de les autovies A-4 i A-5 han quedat bloquejats. L'exèrcit intervé ara per rescatar els vehicles encara encallats a la neu.