És la gran protagonista de les últimes hores. Elena Cañizares és una infermera contagiada de coronavirus que les seves companyes de pis volen fer fora. La seva situació, explicada per ella mateixa en un fil de Twitter que s'ha fet viral, ha generat una onada de solidaritat entre milers d'internautes.

Les companyes de pis volen fer fora una jove infermera amb Covid

"Estàs sent egoista. Tens cotxe, així que pots agafar les teves coses i marxar a casa dels teus pares, per així no propagar res", és la resposta mancada de tota empatia que ha rebut Elena Cañizares per part de les seves companyes de pis quan els ha fet saber que ha donat positiu en coronavirus.

"Context: ahir em vaig fer la PCR perquè soc estudiant d'infermeria i he de fer pràctiques", així inicia el seu fil Elena Cañizares, una jove estudiant d'infermeria que viu a Ciudad Real i estudia Madrid, que fins ahir tenia 800 seguidors a Twitter i ara, després de convertir-se en tot un fenomen viral, el seu compte de followers ascendeix fins a gairebé 30.000. El fil publicat ja suma gairebé 120.000 likes.

Tuit Elena Cañizares / Twitter

Elena Cañizares, una jove estudiant d'infermeria, explica la seva història a Twitter sumant milers de seguidors des de la seva publicació / Twitter

"Fa 15 dies em relaciono amb les meves tres companyes de pis i el meu nòvio només. M'ha agafat al pis de Ciu on visc el 90% del meu temps, les meves companyes de pis se'n van anar als seus pobles per al cap de setmana", relata la jove infermera. "Els informo que he donat el positiu, em diuen en videotrucada que m'hauria d'anar al meu poble amb els meus pares (de més de 60 anys, un d'infartat i una altra amb hipertensió) perquè elles, quan acabin la quarantena que han de fer per haver estat juntes, puguin tornar al pis".

La seva història s'ha fet viral

Elena els explica que no sortirà de la seva habitació, que la rastrejadora li ha dit que no pot marxar enlloc. "Els dic que poden portar-me els tuppers de la cuina a la porta de la meva habitació". La resposta de les seves companyes és que això és una responsabilitat i que tenen coses per fer.

"Els dic que puc anar amb doble mascareta a la cuina en hores on no hi hagi res i escalfar tuppers i portar-me'ls a la meva habitació, desinfectant-ho tot després, amb doble màscara, mans rentades, etc. Tenim dos banys, som quatre, els dic que aniria al bany amb -una altra vegada- doble mascareta, desinfectant tot, etc... ". Ni així. Les companyes de pis d'Elena es tanquen en banda en tot moment.

La falta d'empatia i companyonia de les joves que viuen amb l'Elena ha generat una allau de simpatia i solidaritat amb la jove infermera, obtenint milers i milers de respostes de suport, incloent personatges de gran popularitat. El gran viral de les últimes setmanes.