Dues noies van ser agredides i quatre agents de la Guàrdia Urbana de Lleida van resultar ferits en tres episodis violents ocorreguts aquest cap de setmana a Lleida. El primer incident va tenir lloc la matinada de dissabte, quan un home va ser detingut per increpar i atacar violentament dues joves i donar un cop de puny a un policia. El mateix dissabte a la tarda, un home va ser arrestat per agredir un agent fora de servei. L'últim cas es va produir a les set del matí del diumenge després d'una baralla que va acabar amb dos detinguts i dos policies ferits.

Insults i cops de puny

El cap de setmana començava amb un veí de 25 anys de Lleida i originari de Colòmbia arrestat com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat als agents i d'un delicte de lesions. Una patrulla del cos acudia passades les dues de la matinada a l'avinguda Prat de la Riba en rebre l'avís d'una baralla. Els agents trobaven al lloc un grup de noies i dos nois, un dels quals intentava fugir corrent però era aturat per la Urbana. Dues de les joves van denunciar que aquest noi les havia insultat i agredit, fent-les caure al terra, versió que van confirmar diversos taxistes que es trobaven a la zona. Posteriorment, el jove, que presentava una actitud nerviosa, també va donar un cop de puny a un dels agents.

Robatori

El segon incident es produïa el mateix dissabte a la tarda, quan la Guàrdia Urbana de Lleida detenia un altre jove per agredir un agent del cos que es trobava fora de servei. Els fets van tenir lloc poc abans de dos quarts de nou del vespre a l'avinguda Miquel Batllori quan el policia va intervenir en sospitar que dos homes haurien pogut sostreure una bossa de mà. L'agent es va identificar com a guàrdia urbà per tal d'esclarir els fets moment en què una d'aquestes persones el va agredir donant-li diversos cops de puny. Els dos homes van fugir corrent però van ser interceptats per una patrulla. La Guàrdia Urbana va detenir el suposat autor de l'agressió, un jove de 27 anys i originari de la República Dominicana, com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat als agents.

Discussió amb l'exparella

L'últim episodi violent tenia lloc el diumenge. Un home de 32 anys era arrestat com a presumpte autor dels delictes de trencament de condemna i d'atemptat als agents de l'autoritat. Cap a les set del matí, les persones encarregades del control d'accés a la discoteca Biloba, situada al carrer Ivars d'Urgell, van requerir presència policial després d'expulsar un home del local que s'havia barallat amb la seva exparella, de la qual tenia una ordre d'allunyament. Poc després, els agents van aconseguir aturar l'home a l'exterior del recinte mentre intentava fugir corrent. Aquest va donar diverses puntades i va mossegar un dels agents, segons han explicat des de la Guàrdia Urbana.

Posteriorment, va acudir al lloc la noia que havia mantingut la discussió amb el detingut a l'interior de la discoteca. La jove, de 19 anys, va començar a increpar l'arrestat que es trobava dins del vehicle policial, així com als agents i també va agredir-ne un. La noia va ser detinguda també com a presumpta autora d'un delicte d'atemptat als agents.