La policia catalana ha suspès de sou i feina dues Mosses d'Esquadra que van riure, van vexar i van qüestionar a una jove menor d'edat que havia acudit a comissaria per denunciar que havia estat violada per dos homes.

Dues Mosses vexen una noia que denuncia una violanción

Dues Mosses han estat suspeses de les seves funcions -no s'ha concretat per quant temps- després que se'ls obrís un expedient disciplinari pels fets, que van succeir el juny de 2019 en una comissaria de la comarca del Maresme.

A causa del tracte rebut durant la seva declaració, la víctima va decidir posar una queixa, el que va propiciar que la divisió d'assumptes interns analitzés el succeït i decidís finalment sancionar les Mosses per la seva actitud. Una notícia que va avançar el diari ARA i que ara corrobora l'agència EFE.

mossa-barcelona

Dues Mosses d'Esquadra han estat suspeses per vexar i qüestionar a una menor violada / Arxiu

Les agents no van creure la menor d'edat

L'episodi es remunta a l'estiu de l'any passat, quan una petita, llavors menor d'edat i acompanyada de dues amigues, va denunciar que havia estat violada dos dies abans per dos homes a la sortida d'una discoteca de Blanes (Girona).

Tanmateix, les agents que la van atendre van qüestionar la credibilitat de la seva narració, mentre es van burlar del que li havia passat.

"Si vas borratxa passen aquestes coses", "si ets capaç de 'perrear', has de ser capaç de defensar-te si t'haguessin violat, vindries histèrica, estirant-te del cabell i molt més afectada" o "la teva narració dels fets no és creïble. On tens els morats que mostren que has estat forçada" van ser algunes de les frases que li van etzibar les policies.

mossa esquadra

La menor va poder acabar denunciant la violació en una altra comissaria / Arxiu

Va denunciar els fets en una altra comissaria

Davant de la impossibilitat de presentar la denúncia, la jove va tornar a casa, però quan la seva mare es va assabentar del que havia passat, la va acompanyar a l'Hospital de Calella (Barcelona), on li van fer proves de transmissió sexual i una patrulla li va prendre declaració.

L'endemà, va denunciar finalment la violació en una altra comissaria dels Mossos d'Esquadra, on va aconseguir identificar els seus presumptes violadors gràcies que la nit dels fets havien compartit els respectius perfils d'Instagram.