Dues dones, de 32 i 38 anys i nacionalitat marroquina, han estat detingudes per presumptament explotar sexualment una menor a Barcelona. Les dones l'haurien captat en un local d'oci nocturn a la ciutat comtal.

Treballar com a relacions públiques

Els fets van tenir lloc el passat mes de febrer. La menor va venir a passar uns dies a Barcelona amb uns amics i durant una nit de festa hauria conegut les presumptes delinqüents, segons indiquen les indagacions policials.

Les dones li van oferir treballar com a relacions públiques en un local d'oci nocturn a canvi d'una gran remuneració econòmica. La noia va acceptar l'oferta i, uns mesos més tard, es va traslladar a viure a la casa d'una de les dones.

Amenaçada amb pistola

De seguida, l'actitud de les dones va canviar radicalment: l'obligaven a consumir drogues i mantenir relacions sexuals amb diferents homes, que captaven al mateix local d'oci, a canvi de diners.

Les dues dones obligaven la menor a entregar íntegrament els diners que els clients li donaven. Si es negava a mantenir relacions sexuals, les proxenetes l'amenaçaven amb una pistola.

En llibertat amb càrrecs

Els Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació el passat mes de juny, quan van començar a sospitar de l'activitat econòmica de les dues dones. 

La policia ha accedit al pis on malvivia la menor i han escorcollat els domicilis que les detingudes tenien a Barcelona i Mataró. Allí, els agents han trobat una arma de foc i 7.650 euros en efectiu.

Les dones han passat a disposició judicial i el jutge ha decretat la seva llibertat amb càrrecs, amb mesures cautelars.