Dos nens de 3 anys estan ingressats des de dimecres passat a l'Hospital Clínico de Santiago després de patir greus lesions oculars. Els dos menors els va entrar als ulls el gel hidroalcohòlic que els havia llançat un company en una baralla durant l'hora del menjador.

Es van llançar gel hidroalcohòlic als ulls

No deixa de ser una criaturada però les conseqüències poden ser fatals. Dos nens corren el risc de perdre la vista després de patir abrasions a conseqüència de què els entrés gel hidroalcohòlic als ulls. El producte higienitzant els va arribar a la vista després que se'l llancés un company durant una baralla al menjador de l'escola Vicente Arias de la Maza, a Lalín (Pontevedra). Ho descobreix el diari La Voz de Galícia.

Està previst que un dels dos menors, el que presenta un estat més greu, sigui sotmès demà a una operació de trasplantament de la membrana amniòtica. Mentrestant, els facultatius que l'atenen li estan subministrant calmants per al dolor i gotes oculars per ajudar a regenerar el teixit conjuntiu i guarir les cremades que pateix.

Hospital clínic de Santiago de Compostel·la / Wikimedia Commons

Dos nens de 3 anys corren el risc de perdre la vista després que els hagi entrat gel hidroalcohòlic en els ulls / Wikimedia Commons

El petit crida de dolor

"Crida de dolor, i a mi se'm parteix l'ànima", explica la mare del menor en declaracions al mitjà gallec. "Estem dia i nit amb ell, quan la doctora li ha fet la revisió avui (per aquest dissabte) no es deixava perquè tanca l'ull, té úlceres d'un centímetre".

L'àvia del petit es queixa de l'actuació del centre educatiu, l'escola Vicente Arias de la Maza de Lalín, que no va traslladar el nen al centre de salut en el moment de l'incident sinó que va esperar a l'arribada de la mare, que treballa a vuit quilòmetres del col·legi.

A l'espera de l'operació per emprendre accions legals

La família adverteix dels perills d'aquests productes higienitzants. Per a la mare, els gels hidroalcohòlics "no poden estar a l'abast de nens, sobretot, de petits de tres i quatre anys, que no són conscients del perill que pot suposar."

De la mateixa manera, els pares han informat que esperaran al resultat de l'operació que se li realitzarà demà al petit per decidir si emprenen accions legals. "No volem perjudicar a ningú, el que esperem és que això no li passi a cap altre nen".