Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona dues persones per estafar 150.000 euros a una altra mitjançant el mètode del "rip deal", que consisteix a crear un entorn de luxe i gran poder adquisitiu per entabanar la víctima i donar-li bitllets falsos a canvi de diners legals en el marc d'una transacció econòmica.

Li estafen 150.000 euros en bitllets falsos

Encara que la notícia ha transcendit ara, les detencions es van produir el passat dia 17 de novembre al districte de l'Eixample de Barcelona, quan una patrulla de paisà va observar dos homes perfectament vestits que projectaven una imatge professional i que caminaven pel carrer controlant l'entorn i com si no es coneguessin, malgrat que poc abans els havien vist junts a l'interior d'un cotxe estacionat al passeig de Gràcia.

Els agents van observar que tots dos entraven al mateix edifici i que l'abandonaven poc després, per separat, cada un pel seu costat, un d'ells amb una motxilla que no portava en accedir a l'immoble. En aquell moment, els Mossos els van detenir i van registrar la motxilla, en la qual van trobar 150.040 euros en bitllets de 50 i de 20 euros.

Bitllets falsos / Arxiu|Arxivament

Dos estafadors estafen 150.000 euros en bitllets falsos a una persona en Barcelona / Arxiu|Arxivament

Li van canviar bitllets legals per falsos

Els dos detinguts, tots dos de nacionalitat romanesa, s'havien citat en un despatx professional -dels que s'ofereixen de lloguer per celebrar reunions puntuals- amb la víctima, amb qui havien contactat a través de terceres persones.

L'estafa, coneguda com a mètode del "rip deal", consistia a fer un intercanvi de diners: canviaven bitllets grans per bitllets petits per valor de 150.000 euros, a canvi d'una comissió de 27.000 euros per a la víctima, que descobria poc després que li havien fet el canvi i que els bitllets eren falsos.