Els nois, de 18 i 20 anys i d'origen marroquí, van tirar el menor ahir a la nit al riu Genil de Granada des d'una altura de sis metres. El nen, que estava indocumentat i no parla castellà, va patir una lleugera hipotèrmia i la Policia Local ha detingut els joves.

Els fets van passar al voltant de les 23.10 de la nit, quan diverses persones van avisar que un menor havia caigut al riu a la zona del Puente Romano. Quan un agent de la policia va arribar al lloc s'hi va trobar un nen a l'aigua. Una persona l'estava intentant auxiliar i dues més els ajudaven a sortir del riu des de la zona de l'embarcador.

El menor va patir repetides agressions

Diversos testimonis van informar que un grup de joves havia estat agredint i colpejant el menor des de la zona de la biblioteca pública, a uns tres minuts del riu, i que quan van arribar al pont van agafar-lo entre dos i el van llençar al Genil.

Els joves han estat detinguts

La policia va trobar un dels malfactors al lloc dels fets, mentre que l'altre havia fugit en adonar-se de la presència dels agents. Aquest últim va ser localitzat per dos policies, i ambdós han passat a disposició judicial.

El menor, que no va patir lesions greus més enllà d'una lleugera hipotèrmia, va ser atès per voluntaris de Protecció Civil. Ha quedat sota la tutela dels responsables del centre de menors del que procedeix, ja que no té família a Espanya.