La quantitat de sang acumulada al replà i a l'escala és un clar reflex de com ha estat de brutal l'assalt que els Mossos d'Esquadra estan investigant en un pis del passeig de Gràcia de Barcelona. Aquest dimarts, 5 de març, dues persones amb la cara tapada i armades han entrat al tercer pis del 188 de la freqüentada i cèntrica avinguda. Allà, han agredit violentament dos homes de 30 i 62 anys, que han estat traslladats a l'hospital. Els assaltants estan fugits, expliquen fonts de la investigació a ElCaso.cat. De moment no s'han produït detencions.

.

"Eren dos, ambdós de baixa estatura i venien corrent. Jo entrava a l'edifici i he intentat parar-los tancant el portal, però un m'ha encanonat amb una pistola a l'altura del pit des del vidre de la porta", explica un testimoni de la fugida que s'ha creuat amb els atracadors quan entrava a treballar. "Quan he vist la pistola he temut per la meva vida i he obert. Han fugit corrent", deia visiblement nerviós, amb un cigar a la mà, tot just dues hores després de l'assalt.

Cops al cap

Els dos agredits no han patit ferides greus i no es tem per la seva vida. Un d'ells ha rebut un fort impacte al cap i l'altre ha estat colpejat pels lladres quan intentaven fer-li confessar on guardava els diners. La policia investiga si l'arma utilitzada és real o de fogueig.

Valls té el seu quarter de campanya al pis de dalt

Una de les treballadores dels nombrosos negocis que hi ha a l'edifici explica a ElCaso.cat que les víctimes han estat emmordassades. "He sentit crits, he baixat i n'he vist un, el més gran, emmordassat amb cinta aïllant al cap i ple de sang", diu. "Els agressors ja fugien escales avall. Amb prou feines els he vist", afegeix.

El pis assaltat és un habitatge particular, una excepció entre els nombrosos negocis que acull el bloc. De fet, l'habitatge assaltat és al pis inferior a l'immoble on el candidat de Ciutadans a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, té el seu quarter de campanya.

L'habitatge ha quedat precintat i la porta, plena de sang.