Justine i Cheryl Dunwoodie, dues dones estatunidenques, van protagonitzar una història tan trista com bonica. Després de gairebé 20 anys juntes, es van poder casar abans que Cheryl morís a causa d'una malaltia cardíaca.

Les dues tenien programada la seva boda per l'agost de 2018, però la salut de Cheryl va empitjorar dos dies abans de la cerimònia i van haver de cancel·lar-la.

Ingressada pocs dies abans de la boda

Cheryl entrava i sortia de l'hospital des de feia un any. Patia una insuficiència cardíaca, i estava a l'espera d'un trasplantament. Però dos dies abans de la boda la van haver d'ingressar: els ronyons li van començar a fallar, i els metges ja no la podien operar. Estava massa dèbil.

Van prometre que es casarien

Segons el testimoni de Justine, les dues van prometre que, si mai li passava res a Cheryl, es casarien igualment. Amb l'ajuda del personal de l'Hospital Reial de Sunderland, la parella va poder celebrar les seves noces.

El personal mèdic va organitzar-ho tot

L'equip del centre mèdic va ajudar la parella en tots els preparatius de la boda. Van demanar a l'oficina de registre el certificat de boda i van agilitzar el procés.

A més, van organitzar la decoració de la sala on es casarien les dues dones: flors, menjar i, fins i tot, un pastís de boda. També van demanar ajuda i col·laboració a les empreses locals i dels voltants.

"El personal de la sala va assistir al casament, i va fer que Cheryl se sentís molt especial durant tot el dia", assegura una amiga de la parella al Sunderland Echo.

"No era com ho havíem planificat, però ens vam poder casar"

Justine assegura que les dues es van sentir afortunades i felices en el dia de la seva boda. Es van donar el "Sí" davant de tota la seva família i amics en una cerimònia íntima i emocionant.

Amb l'ajuda de l'hospital, les dues van poder passar el temps que li quedava a Cheryl com a matrimoni.

Celebrant la vida de Cheryl

Després d'unes setmanes de felicitat al cantó de la seva esposa, la Cheryl se'n va anar el 8 d'octubre de 2018. Al seu funeral van assistir 800 persones, entre amics, família, coneguts i personal sanitari.

Justine la recorda com una persona afable, bona i riallera. L'amor de la seva vida.