Natalia Grace, la dona amb nanisme que es feia passar per una nena de 10 anys, no era major d'edat quan va ser adoptada ni volia matar els seus pares. Segons informa The Washington Post, la petita pateix una trasdisplasia espondiloepifisaria congènita, un trastorn dels ossos que implica nanisme i algunes malformacions esquelètiques. Aquesta afectació també pot provocar l'aparició de pél púbic i de la menstruació a primerenca edat, característiques que van fer sospitar a la seva família adoptiva que Grace era en realitat una dona adulta que volia matar-los.

Inexacta

La decisió dels Barnett d'abandonar a la seva filla adoptada en un pis de la localitat de Lafayette, a Indiana (Estats Units), pot acabar costant-los una visita als tribunals com a autors d'un delicte d'abandonament d'un menor d'edat, ja que el fiscal ha imputat la parella pel cas. Segons ha confessat Michael Barnett, Grace era una nena quan un tribunal d'Indianapolis va acceptar canviar la seva edat legal a 22 anys. El jutge va resoldre aleshores a favor dels progenitors després de comprovar que un metge havia assegurat que l'edat de la nena era "clarament inexacta" a causa que els seus registres dentals i aspectes com el pél púbic indicaven que la pacient tenia més de 18 anys.

Criaturades

Tanmateix, aquestes característiques que presentava la petita encaixen amb els efectes provocats per una trasdisplasia espondiloepifisaria congènita. Aquest trastorn dels ossos explicaria l'aparició de borrissol púbic i de la menstruació a primerenca edat que presentava la nena i suposaria que els dibuixos en els quals deia que "volia matar membres de la família, enrotllar-los en una manta i enterrar-los en un pati" no eren la reflexió d'una persona adulta malalta sinó els pensaments d'una nena de 10 anys separada dels seus pares biològics i recentment adoptada.

Segons informa el mateix mitjà, després d'aconseguir sobreviure a l'abandonament dels seus pares, Grace ja viu amb una nova família a Indiana mentre els seus antics pares adoptius estan sent investigats com a autors d'un delicte d'abandonament de menor.