Els Mossos segueixen investigant la mort d'una dona de 65 anys que ha aparegut amb ferides d'arma blanca en un pis del carrer de Fluvià, al districte de Sant Martí, a Barcelona. És una nova víctima mortal per violència a la capital de Catalunya. La segona en pocs dies. La setmana passada es va trobar un home mort en un pis d'Horta, en una casa que feia poc que una parella havia deixat buida.

La Tere no contestava

La Tere P. R. no vivia al cinquè pis d'aquest bloc del número 112 del carrer de Fluvià. Aquí hi vivia, fins que va morir, la seva mare, Josefa. Ella ara anava i venia de Lloret de Mar, on té una casa la família, i ara s'hi havia instal·lat alguns dies, tot i que el pis estava buit i amb poc ús.

La seva filla hi va perdre el contacte ahir a la tarda i va intuir que alguna cosa no anava bé. Cada tarda parlaven per telèfon amb la seva mare i aquest dimecres, ja ben entrada la tarda, no hi havia manera de poder parlar amb ella.

La família es va posar en contacte amb els Mossos d'Esquadra, i amb la col·laboració dels Bombers, que es van despenjar des de la sisena planta de l'edifici, van poder accedir al pis.

Troben la dona morta a l'interior del pis

A l'interior hi van trobar la Tere, estirada a terra i amb el que, segons fonts de la investigació, semblaven dues ferides d'arma blanca. Les proves forenses hauran de dictaminar com va morir i quan.

Crimen Sant Marti Barcelona

Imatge de la bústia del pis on s'ha trobat morta Tere P., on encara hi ha el nom de la mare i dels germans / GRS

Al matí una veïna l'havia vist. I el dia abans la seva família hi havia parlat. L'hora de la mort no podia ser gaire anterior a l'hora que va ser trobada, tenint en compte aquestes dues proves de vida. Ara els investigadors del grup d'homicidis de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Barcelona, que són els que s'han fet càrrec del cas, estan intentant reconstruir les darreres hores de la Tere.

Passava uns dies a la finca

D'ençà que va morir la Josefa, la seva mare, que el pis on va ser trobada la Tere estava buit. El seu germà, Juan, fins i tot havia demanat informació a l'agència immobiliària que hi ha just a sota per vendre el pis, tot i que les negociacions no van arribar a bon port.

Els veïns també expliquen que l'immoble estava buit des de feia mesos, quan va traspassar la mare, i que la Tere hi anava anant molt de tant en tant. Ara, però, feia alguns dies que hi era. "Com si s'hagués escapat d'algun lloc", assegura una veïna amb qui es saludaven quan es veien pel portal, per l'amistat que tenien amb la difunta mare.

La venda del pis, mòbil del crim?

Les investigacions dels Mossos d'Esquadra estan sota secret d'actuacions i no ha transcendit si la policia catalana té algun sospitós o ha pogut aclarir quin és el mòbil del crim.

El que sí que investiguen els Mossos és la potencial venda del pis. Cap veí recorda cap enfrontament ni baralla recent i tampoc mala relació amb el germà, el que volia vendre el pis, però el responsable de l'agència de compra i venda de pisos assegura que l'operació la volia fer només el germà i amb "certa rapidesa".

És només un cap del fil per on estirar. La investigació d'aquesta nova mort violenta a la capital de Catalunya només ha fet que començar.