Una noia de 22 anys va morir al cap de poc temps de donar a llum després que el metge li arrenqués els seus òrgans sexuals interns per error. Alisa Tepikina entrava en coma quan el doctor que l'assistia en el part va intentar treure-li la placenta del seu úter, que s'havia invertit a causa d'una extracció inadequada del cordó umbilical, i li va provocar una terrible sagnia interna.

Cesària prematura

La jove de nacionalitat russa patia una afecció anomenada Placenta Accreta (Adherida), segons informa Clarín. Aquesta disfunció provoca que la placenta s'adhereixi profundament a les parets uterines i no es deslligui després del naixement del nadó. Per evitar que pugui condicionar el part, aquesta condició pot ser detectada durant l'embaràs i solucionada programant una cesària prematura i la remoció quirúrgica de l'úter.

En el cas de Tepikina, els professionals que la van tractar no li van practicar les proves pertinents per detectar l'afecció motiu pel qual el metge va tirar del cordó provocant-li una gran sagnia interna. "Els òrgans femenins van ser extrets i després empesos cap enrere quan era massa tard", expliquen en un comunicat un grup d'experts mèdics.

Negligència

"La meva filla patia i cridava de dolor, però el doctor no li va parar atenció i va continuar tirant", assegura el pare de la jove, Dmitry Malyukov. Tepikina va patir un xoc pel dolor de l'extracció i va caure en coma. Els professionals de l'hospital van planejar traslladar-la a un centre especialitzat, però el seu delicat estat va impedir el trajecte. Finalment, la noia va morir a causa d'una aturada cardíaca, informa el mateix mitjà. El metge de 27 anys que va extreure la placenta a la jove s'enfronta ara a tres anys de presó per la mort negligent de la pacient.