Un dentista ha estat suspès durant un any per la mort d'una pacient a qui li va extreure deu dents. El Consell Dental General del Regne Unit ha considerat l'odontòleg Tushar Patel "no apte per practicar" després de constatar que va cometre un "catàleg d'errors" que van posar en risc la vida de la dona i van acabar per provocar-li la mort.

Genives

Els fets van tenir lloc el juliol del 2017 a la localitat de Purley, situada al sud de Londres (Regne Unit). Una dona va acudir al consultori de Patel amb una avançada malaltia a les seves genives i l'odontòleg li va recomanar un tractament que passava per l'extracció de deu peces de la part superior de la seva dentadura.

L'operació es va dur a terme en dues sessions i la pacient va tornar a casa seva pensant que la intervenció havia estat tot un èxit. Tanmateix, la dona va patir un col·lapse al seu domicili a causa d'una forta hemorràgia en els punts en els quals s'havia realitzat l'extracció i va morir en el servei d'emergència local, al cap de pocs minuts.

Vulnerable

La dona havia advertit a Patel que a causa d'una condició mèdica que patia estava prenent un medicament anticoagulant anomenat warfarina. Malgrat l'avís, l'odontòleg va ignorar la vulnerabilitat de la pacient que tenia entre mans i no va seguir les pautes adequades per a aquest tipus de casos. Per aquesta raó, el Consell Dental General del Regne Unit ha inhabilitat l'especialista per exercir durant any, sanció que ha acceptat l'implicat.