Una dona ha estat condemnada a cadena perpètua per matar les seves filles abandonant-les dins d'un cotxe en un lloc remot. Nashika Bramble va deixar a les petites Makayla i Hannah -de 10 i 8 anys respectivament- tancades en un vehicle en una zona de muntanyes després que el grup religiós al qual pertanyia considerés que les menors eren "impures" i una "abominació". Els líders de la secta de creences apocalíptiques a la qual s'havia afiliat la mare també podrien enfrontar-se a penes de presó per almenys dos delictes d'assassinat.

Eclipsi i purgatori

L'afroamericana Nashika Bramble, resident a la localitat de Telluride, a l'oest de Colorado (EUA), va rebre dues condemnes a cadena perpètua, sense la possibilitat de llibertat condicional, per la mort de les seves filles de 10 i 8 anys. El jurat va rebutjar l'argument de la defensa, que va presentar a Bramble com a no culpable a causa de la "influència d'una poderosa líder religiosa" coneguda com Madani Ceus, que la va convèncer que les menors eren "impures". Segons informació revelada durant el judici, mesos abans de les morts de les nenes, Bramble s'havia afiliat a un "grup religiós itinerant", amb creences apocalíptiques i dedicat a "treballar la terra".

madre mata hijas secta religiosa

Imatge: CBS Denver

Els cossos descompostos de les petites van ser trobats el 8 de setembre de 2017 a l'automòbil en el qual havien estat abandonades a prop de la localitat de Norwood, al sud-oest de Colorado, però la data exacta de les morts no s'ha pogut determinar. En declaracions al Buró d'Investigacions de Colorado, Bramble va dir que els dirigents del culte van asegurar que les nenes eren "una abominació" i que, per això, havien de ser "purgades" després de l'eclipsi de sol del 21 d'agost de 2017. Més tard, Bramble també va ser "eliminada" pel culte i abandonada dins d'un vehicle perquè allà morís, però la dona va aconseguir escapar i alertar residents locals, que al seu torn van trucar a l'agutzil del Comtat San Miguel.

El judici de Ceus

A causa de les acusacions d'assassinat en primer grau i a les circumstàncies agreujants, ja que les nenes van morir de set i inanició, la jutgessa Keri Yoder, del Setè Districte Judicial de Colorado, va imposar a Bramble la pena màxima permesa per la llei. Yoder no va acceptar la petició de reducció de condemna de l'advocat defensor d'ofici, qui va argumentar que Bramble havia actuat "sota amenaça de força" o "força i violència". La jutgessa va indicar que la dona es podria haver escapat del culte, com ho van fer altres persones.

Per la seva part, Ceus, la líder religiosa, el seu espòs, Ashford Archer, i altres persones vinculades al culte com Ika Eden, una jamaicana ajudanta de Ceus, i Alec Blair, que va convidar al grup a viure a la seva granja de marihuana a Norwood, també s'enfronten a càrrecs per assassinat. Archer va ser condemnat el març passat a 24 anys de presó; Eden no anirà a judici per malaltia mental, i Blair, que es va declarar culpable de complicitat el maig de 2018, va accedir a cooperar amb els investigadors. El judici de Ceus començarà el 13 de gener del 2020, en un lloc encara no determinat. A causa d'aquest procés, els cossos de les nenes encara romanen preservats com a evidència i només seran sepultats quan conclogui el procediment contra Ceus.