La mare que suposadament ha matat el seu fill i després s'ha suïcidat en una pensió de Madrid, ho hauria fet per por de perdre la custòdia del seu fill, des de feia dues setmanes en mans de la Conselleria de Família i Assumptes Socials de la Comunitat de Madrid (però aquest procés segueix un protocol i no es talla d'arrel per no causar traumes als nens, per la qual cosa el petit encara estava amb la seva mare).

Així ho explicaria en una carta que la dona, amb problemes mentals, ha deixat a l'habitació de l'Hostal Llevant en la qual va cometre l'homicidi. Juntament amb la missiva, els agents a càrrec de la investigació també han trobat restes de pastilles, entre elles ansiolítics.

Han avisat dues vegades la policia

La Policia ha trobat sobre les 10:30 hores d'aquest dilluns els cadàvers d'una dona espanyola de 35 anys i d'un nen de 5 a l'Hostal Levante, situat al carrer Postigo de San Martín, a prop de la cèntrica plaça de Callao. Mare i fill van arribar a la pensió dissabte a la nit.

Diumenge a la tarda, inquiets pel silenci i la quietud que es pressentia a l'habitació, els propietaris de la pensió ja van avisar la policia. Ho han tornat a fer aquest matí, quan finalment els agents s'han presentat a l'hostal. Per accedir a l'habitació han hagut de trencar un vidre , ja que la porta estava tancada per dins.

Els va estranyar el silenci

"A les 12 del matí (de diumenge) vaig tocar la porta i no va contestar ningú", ha explicat la propietària del local. "Llavors vaig intentar obrir amb la clau i no es podia. La dona em va dir des de dintre que no feia falta o alguna cosa així". A les 12 de la nit va ser el marit de la propietària el que es va estranyar de la quietud, sobretot que no haguessin escoltat el nen en tot el dia. "Hem tocat la porta més forta, però no contestaven", assegura en declaracions Telecinco.

La dona no tenia antecedents

Finalment la parella que regenta l'hostal des de fa més de 30 anys ha trucat al 091. "Ens han posat les dades a l'ordinador i han vist que (la dona) no tenia antecedents ni res". La resposta de l'agent a l'altre costat de la línia ha estat que hi ha alguns clients més tranquils que d'altres. "Potser és que estan adormits. Deixin-lo fins demà". Però quan els han picat al matí tampoc han contestat. "Llavors m'he dit, com estaran un dia i dues nits dormint? Ni de conya. Ells no dormen tant. Se'ls ha d'escoltar parlar". Han tornat a trucar a la policia i ja ha passat tot.

Hostal Llevant Madrid

La dona que ha matat el seu fill en un hostal de Madrid i després s'ha suïcidat, havia perdut la custòdia del nen fa dues setmanes

Respecte per a la investigació i la dona

La propietària de l'hostal demana que se sigui respectuós amb la investigació i amb la noia. "La família de la dona està destrossada. Ho estem passant fatal. Ningú no podria imaginar mai que aquesta noia pogués fer alguna cosa així. Era educada, no em va donar cap desconfiança. Era amable amb el nen. És una cosa que no entenc, que no entra al cap," assenyala la dona.

Mai no havia vist una cosa així

La dona afirma que porta tota la seva vida treballant a la cèntrica pensió madrilenya, més de 30 anys, però mai no havia vist una cosa així. "Estic bloquejada. Jo tinc nets. Sé que els nens fan soroll. Sempre que hi ha hagut algun nen, hi havia soroll. I en tot el dia, em va resultar estrany no escoltar res".

Es va preocupar pel nen

"Si no arriba a ser pel nen, m'hauria preocupat menys. Fins aquesta nit o demà al matí". La dona havia deixat pagat tres dies, per la qual cosa no se n'havia d'anar fins demà dimarts. Si hagués anat sola, la propietària de l'Hostal Levante hauria pensat que era una dona que volia anar al seu lliure albir. "Però, no sé, amb el nen, com em va semblar tan afectuós... però ella també era molt afectuosa amb el nen".