Una dona de 47 anys ha estat detinguda per l'assassinat de sis membres de la seva família, als quals va enverinar amb cianur. Els fets van tenir lloc a la localitat de Kerala (Índia) en un lapse de 14 anys -entre 2002 i 2016- i tots els familiars de Jolly Thomas van morir després d'ingerir menjar que ella havia preparat. El primer en sospitar de les morts va ser el cunyat de l'arrestada, però no va ser fins a l'exhumació dels cossos que es va descobrir la presència de la substància als cadàvers. La policia ha detingut també un joier i un dels seus dependents per proporcionar-li el cianur a la dona.

Menjars

Tot va començar a començaments d'any. El cunyat de Thomas va començar a sospitar que la recent mort de diversos familiars podia no tractar-se d'una casualitat i va traslladar la informació a les autoritats. Després de comprovar que la dona havia estat present en l'escena de sis morts de membres de la família i que tots s'havien produït després d'ingerir menjar que ella havia preparat, la policia va decidir investigar el cas.

Segons informa India Today, la primera mort va tenir lloc el 2002, quan perdia la vida la sogra de l'arrestada després de menjar sopa de be. Li seguia el 2008 el seu sogre i el 2011 el marit de Thomas, la mort del qual -després de menjar arròs amb curri- va ser tractada com un suïcidi malgrat trobar substàncies verinoses al seu estómac. El 2014, moria d'un atac cardíac la filla de dos anys del cosí del seu marit i, dos anys més tard, ho feia la mare de la petita.

Polígraf

Les indagacions policials van determinar que la mort del marit de Thomas havia estat provocada per la ingesta de cianur, per la qual cosa li van demanar la dona que es prestés a sotmetre's a les proves del polígraf, a la qual cosa es va negar al·legant motius de salut. El punt culminant de la investigació es va produir divendres quan es va procedir a l'exhumació dels cossos dels sis familiars morts i es va poder confirmar la presència de la substància a tots els cadàvers.

Davant de les evidents proves, Thomas va confessar aquest dilluns els assassinats i va portar als agents fins a un joier i un dependent encarregat de fabricar alguna de les peces, que eren els que durant 14 anys li van proporcionar a la dona les dosis letals de cianur i que van ser arrestats per la seva implicació en els crims.