Tot que els mesos de pandèmia es van acumulant, el coronavirus encara manté molts interrogants sobre el seu letal manera de comportar-se. El virus pot afectar a les persones de moltes maneres, com és el cas d'una dona asimptomàtica, però que després d'infectar-se ha estat contagiosa durant 70 dies.   

La dona ha estat contagiosa de Covid 70 dies i ha donat positiu 13 vegades

La dona, de 71 anys, viu a Montana (Estats Units) i pateix leucèmia limfocítica crònica. Es va sotmetre a una prova de coronavirus, que va concloure que havia estat contagiosa durant 70 dies. A més durant 105 dies va donar positiu

Els metges no saben ben bé quan va contagiar-se del virus, però sospiten que va ser en un centre de rehabilitació al qual anava i que al febrer va registrar un brot de Covid-19. Va donar positiu el 2 de març i des de llavors va tornar a donar positiu en 13 ocasions. Per contra, no ha mostrat símptomes de la malaltia. 

anciana que cama hospital 1286 970
La dona que ha estat contagiosa durant 70 dies té 71 anys i pateix leucèmia limfocítica crònica. / arxiu

A partir de les proves que li van fer durant 15 setmanes, es va observar que la dona seguia sent contagiosa. I el virus va seguir detectant-se al seu cos durant 105 dies després de la primera prova positiva.

Els metges estudien el cas per veure com pot evolucionar el coronavirus

El fet que la dona estigués immunodeprimida a causa de la leucèmia s'adverteix que ha estat el factor clau perquè fos contagiosa durant tant de temps: "Tot i que és difícil d'extrapolar, les nostres dades suggereixen que la propagació del virus pot ser preocupant en el cas de pacients immunodeprimits", han assenyalat els investigadors.

Investigación vacuna / Europa Press

Els metges estudien el cas per veure com pot evolucionar el coronavirus / Europa Press

Durant el seu tractament contra la leucèmia va rebre plasma de persones que s'hi havien recuperat de la Covid-19 i va eliminar el virus del seu cos a mitjans de juny. El portal web Science Alert ha detallat les particularitats d'aquest cas. 

Els metges que tracten aquest cas d'aquesta dona opinen que és una oportunitat per estudiar com pot evolucionar el coronavirus en casos d'infecció prolongada. 

Hi ha diversos estudis que tracten de determinar durant quant de temps una persona pot ser contagiosa del coronavirus. Tot i que no hi ha una xifra exacta, s'ha arribat a la conclusió que la mitjana és d'entre 10 i 20 dies després que s'hagin iniciat els primers símptomes. El cas d'aquesta dona, però, trenca esquemes.