Ha caigut un jove marroquí que els Mossos poden relacionar amb assalts molt violents contra persones d'edat avançada a Sant Esteve de Sesrovires, al Baix Llobregat. Agents de la policia catalana de la comissaria de Martorell van detenir, el dilluns 17 de juny, un home de nacionalitat marroquina, de 21 anys i veí de Sant Vicenç dels Horts acusat de dos delictes de robatori amb violència i intimidació i un delicte de lesions. El jove, que tenia sis antecedents policials, va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Assalts amb molta violència: una dona a l'UCI

La investigació es va iniciar, el 3 de juny, quan els investigadors van tenir coneixement de dos robatoris amb violència i intimidació, un darrere de l'altre, a la via pública al municipi de Sant Esteve de Sesrovires.

L'autor dels robatoris, amb molta violència vers les víctimes, havia sostret a un home d'edat avançada una cadeneta d'or que portava al coll. Minuts després, la mateixa persona va assaltar una dona, d'edat avançada, amb la intenció de sostreure-li unes cadenetes d'or que portava al coll i la va llençar a terra.

Com a conseqüència de la violència exercida per l'autor la víctima va haver de ser reanimada pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) al lloc dels fets i traslladada d'urgència amb helicòpter a l'hospital. La dona va estar ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI) al centre hospitalari.

Detingut gràcies a la col·laboració ciutadana

Gràcies a les gestions d'investigació i la descripció facilitada pels testimonis, els investigadors van aconseguir identificar el presumpte autor dels fets. Finalment, el dilluns 17 de juny, els investigadors van realitzar un dispositiu per tal de localitzar i detenir la persona investigada a Sant Vicenç dels Horts.

L'endemà, amb l'autorització del jutjat d'instrucció de Sant Feliu de Llobregat, es va realitzar una entrada i registre al domicili de la persona detinguda i els investigadors van aconseguir recollir indicis que el relacionarien amb els dos robatoris. El detingut, amb sis antecedents policials, va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.