La botiga de roba Zara ha aconseguit demostrar que una dona de Saragossa comprava roba a les seves botigues, posava les etiquetes de la nova a roba vella i la tornava a la botiga. És a dir, aconseguia un armari perfectament renovat a cost zero.

Ara, l'acusada ha estat condemnada a sis mesos de presó per un delicte d'estafa

Un mètode molt sofisticat

La Tania, de 31 anys, va aconseguir robar roba durant més de mig any a la botiga Zara, de la multinacional Inditex, utilitzant un mètode molt elaborat: la dona utilitzava el termini de retorn de la roba d'un mes per comprar-se vestuari nou, treure-li les etiquetes, cosir-les al vestuari vell i tornar-la a la botiga. D'aquesta manera, la dona tornava la seva roba utilitzada assegurant-se la devolució del cost econòmic de la nova. 

La multinacional ha pogut demostrar fins a sis operacions d'estafa entre l'octubre del 2017 i 2018

Després de fer-ho diverses vegades, els mecanismes de control interns de l'empresa Zara van acabar destapant l'estafa i la van portar als jutjats.

El passat 30 de setembre el Jutjat Penal 4 de Saragossa va arribar a la conclusió que la dona era culpable del delicte d'estafa continuada; ja que, segons van explicar les treballadores durant el judici, la dona no sol·licitava mai la devolució en efectiu perquè sabia que això no ho podia fer la caixera normal i ho havia d'autoritzar una encarregada.

A més, també van poder demostrar l'alt coneixement de la dona sobre el domini de les tècniques d'etiquetatge que li permetien seguir estafant l'empresa sense ser descoberta

Finalment, la multinacional ha pogut demostrar fins a sis operacions d'estafa entre l'octubre del 2017 i 2018, segons informa el diari Heraldo. De moment, la dona no haurà d'entrar a presó perquè no té antecedents, tot i que si reincideix sí que ho haurà de fer.