La Policia Judicial ha acabat de recollir les proves a l'escenari on aquest dimarts va aparèixer el cos d'una dona degollada a Xàtiva (València). De moment descarta una venjança, encara que investiga l'entorn de la víctima i els coneguts habituals que freqüentaven l'habitatge per si existís alguna implicació.

La policia no ha efectuat encara cap detenció

El cadàver de la dona, Isabel Elena Raducanua, de 36 anys, nacionalitat romanesa i que estava embarassada de sis mesos, va ser trobat per la seva parella, un home de nacionalitat espanyola, quan va tornar a casa després de la feina. L'home està col·laborant amb els investigadors a qui ha comunicat que l'assassinada exercia la prostitució.

Fins al moment no s'ha efectuat cap detenció. El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha indicat que fins que no se sàpiga qui és l'autor o autors no es podrà conèixer el motiu del crim, però ha afegit que es resoldrà amb agilitat.

Xàtiva Pis EFE

Pis de Xàtiva, en el qual es va localitzar la víctima / Efe

Xàtiva condemna la mort de la veïna

Veïns i representants polítics de l'Ajuntament de Xàtiva s'han concentrat aquest dimecres davant del consistori i han guardat un minut de silenci per condemnar la mort d'Isabel Elena Raducanu. L'ajuntament va decretar, ahir dimarts, un dia de dol, va suspendre tots els actes institucionals i aquest dimecres al matí ha fet una declaració institucional en la qual lamenta aquest fet "execrable, que ha sumit en la més profunda consternació a la localitat".

Xàtiva Ajuntament EFE

L'ajuntament de Xàtiva ha fet un minut de silenci / Efe

Una noia agradable i simpàtica

Una veïna de la dona assassinada assegura que la morta "era una noia agradable i simpàtica, que portava aproximadament un any vivint a la zona i que no es relacionava massa amb el veïnat". Aquesta veïna, Rosa Moreno Fernández, ha explicat que va escoltar una discussió al domicili on vivia la víctima al voltant d'una hora abans que es trobés el seu cos sense vida: "Vaig escoltar cops de porta, em va semblar escoltar una conversa acalorada i vaig pensar que era amb la seva filla petita. Després tot va quedar a silenci fins a les quatre, quan vaig escoltar a la policia i les ambulàncies", ha agregat. També ha dit desconèixer que la víctima exercia la prostitució.