Una dona, el marit de la qual és investigat per un jutjat d'Instrucció de Jumilla (Múrcia) per un presumpte intent d'estrangulació, ha assegurat que les lesions que presentava al coll havien estat produïdes per un petó. D'aquesta manera, la dona s'ha oposat que s'adopti una mesura d'allunyament del marit.

Desestimat els recursos d'ambdós

L'Audiència Provincial de Múrcia, que ha desestimat els recursos que van presentar ambdós contra la mesura cautelar per la qual es prohibia a l'investigat comunicar-se o apropar-se a ella, qualifica de "pueril" aquesta excusa, a la qual no concedeix cap credibilitat.

Un testimoni va observar com l'investigat provava d'estrangular la dona

Afirma la sentència, que té com a ponent al magistrat Álvaro Castaño-Penalva, que el jutjat va prendre aquesta mesura en vista de les diligències practicades per a l'esclariment dels fets i per evitar que es poguessin repetir fets similars.
En concret, va tenir en compte el manifestat per un testimoni dels fets, que va assegurar que en escoltar els crits de socors d'ella va baixar al carrer i va poder observar com l'investigat provava d'escanyar-la.
També va valorar la declaració dels dos agents de la Guàrdia Civil que van acudir al lloc, un parc públic, i els quals van relatar que ella mateixa els va confessar que havia estat agredida pel seu marit.

L'interlocutòria diu que els tribunals han de protegir les víctimes fins i tot en contra de la seva voluntat

En el seu recurs, la dona va al·legar que no hi havia cap risc objectiu que el seu espòs tornés a maltractar-la, a més de treure importància als fets investigats en comentar que "era la primera vegada que la pegava i que era normal en els matrimonis".
L'Audiència, en desestimar el recurs d'ambdós, dona suport a la decisió judicial i assenyala que, a més, es compta amb l'informe de lesions que va patir ella i que els danys que mostrava l'investigat a la mà eren compatibles amb haver-la colpejat.
L'interlocutòria diu finalment que "conductes com la investigada comporten un greu risc que tornin a repetir-se, per la qual cosa els tribunals han de protegir les víctimes fins i tot en contra de la seva voluntat quan per si soles no són capaçes de posar fi a la situació".