La gelosia va poder ser la principal motivació de la dona que, presumptament, va coure el cap de la seva parella per lliurar-la, ficada en una caixa, a l'amiga, segons ha apuntat el psiquiatre José Carlos Fuentes al programa Espejo Público. Sembla que l'amiga, a qui la María del Carmen va donar la caixa, era amant de la víctima, Jesús.

El cap trobat és del Jesús

El crani, que va aparèixer dins una caixa a Castro Urdiales (Cantàbria) dissabte, correspon al Jesús, un bilbaí de 67 anys desaparegut a l'abril i parella de la María del Carmen, la dona a la qual el jutge ha enviat a presó per aquest cas. Així ho han confirmat les anàlisis, que també han indicat que el cap estava pràcticament descarnat.

S'amplia la investigació

Després de confirmar-se que el cap de la víctima correspon al Jesús, la Guàrdia Civil ha ampliat la recerca de proves a uns terrenys que tenen uns 1.200 metres quadrats i que són propietat de la víctima. L'objectiu és trobar restes del cos que encara no s'ha trobat.

El cosí carnal de la víctima, Carlos Ricondo, que custodia actualment els terrenys, no creu que la policia trobi res, ja que assegura que no hi ha hagut moviments de terra en els últims mesos. També assegura que la detinguda desconeixia el lloc exacte on es troben aquestes finques.

Ricondo també ha indicat que els fills del Jesús no tenien relació amb ell des de feia anys, després de separar-se de la seva dona, i que "fins al moment" no s'han posat en contacte amb ningú.

Acaba la inspecció de la casa

La Guàrdia Civil ha acabat la inspecció de la casa del Jesús, la parella de la dona detinguda i que es troba a la presó des de dimarts. La inspecció del dúplex s'ha prolongat durant els últims cinc dies, durant els quals també ha participat el gos Marley, especialitzat en la localització de restes biològiques i al qual ja es va recórrer en casos com el de Diana Quer o Gabriel Cruz.