Noves dades sobre la dona detinguda per la possible relació que té amb el cap trobat dins d'una caixa a Castro Urdiales, Cantàbria. La Guàrdia Civil, que investiga el cas, prova de determinar si el cap trobat és el del nòvio de la detinguda, tal com assegura ella.

La sospitosa hauria bullit el cap amb aigua i l'hauria embolicat en paper de plata

El programa Espejo Público ha donat a conèixer, aquest dimarts, que la sospitosa presumptament hauria bullit el cap de la seva parella, abans de posar-lo a la caixa, amb l'objectiu que no fes pudor i per tant no aixecar sospites. Per aconseguir-ho, va bullir el cap amb aigua i després el va embolicar amb paper d'alumini.

Desaparició al febrer

Jesús, que tenia 67 anys, va desaparèixer al febrer. La dona va denunciar-ne la desaparició un mes més tard, argumentant que el seu nòvio l'havia abandonada sense donar explicacions. La policia no li va quadrar aquesta versió, ja que va comprovar que en els comptes de Jesús no hi havia hagut moviments bancaris. Això va portar la policia a escorcollar el pis. Abans de fer-ho, la Carmen va anar a casa d'una amiga i li va lliurar una caixa en la qual li va assegurar que hi havia joguines sexuals. La dona li va dir a l'amiga que no volia que la policia trobés les seves suposades joguines sexuals perquè no s'emportessin una mala impressió.

Dissabte passat, mesos després que la Carmen lliurés la caixa a la seva amiga, aquesta va obrir-la per curiositat i va descobrir el cap d'un home dins. La Carmen, en ser detinguda, va assegurar que el cap el va trobar a la porta de casa seva i que el va guardar perquè era l'únic record que tenia de la seva parella.

A disposició judicial

La dona detinguda per la seva possible relació amb el crani trobat ha passat, aquest dimarts al matí, a disposició judicial. Té antecedents per estafes comeses els anys 2013 i 2017. Mentrestant, el laboratori de criminalística continua analitzant les restes humanes trobades dins de la caixa. La investigació està sota secret de sumari.

Preguntes sense resposta

La investigació té molts fronts oberts encara per aclarir. A banda de confirmar o no la participació de la detinguda en el crim, també se n'investiguen les causes. Un suposat mòbil seria l'econòmic. També serà necessari aclarir com va tenir lloc el crim, si la sospitosa va tenir ajuda o no i on és la resta del cos de l'home decapitat. La policia també intenta aclarir per què la dona es va quedar amb el cap.