Una dona i el seu gos han quedat atrapats en l'incendi del seu habitatge situat a la pedania de les Calesas, a Albanchez (Almeria). La Guàrdia Civil els ha pogut rescatar i posar-los fora de perill.

Els equips de rescat van haver d'entrar per l'anés a l'habitatge

Els agents van tenir coneixement dels fets a través de la trucada a la caserna d'Albox (Almeria) d'una persona que trucava des de Barcelona per alertar que la seva filla podia estar en perill.

Els agents es van traslladar a la pedania i van començar a trucar a totes les portes dels escassos habitatges que allà hi havia per intentar localitzar la jove, així fins a donar amb l'immoble de la víctima. Els guàrdies van començar a cridar l'atenció de la dona des de l'exterior amb crits, però en no respondre, van accedir per força a la casa, detectant immediatament un incendi de "grans dimensions" a la planta superior.

La dona va haver de ser evacuada a l'hospital

Reptant pel terra per evitar inhalar fum, van arribar fins la víctima i la van extreure de la casa. Durant l'operació de rescat, la dona els va comunicar que el seu gos seguia en una de les habitacions de la planta superior. Un dels agents va anar a la recerca del gos, el va localitzar i el va treure de l'habitatge.

Una vegada evacuades la víctima i la seva mascota, i en espera dels serveis mèdics i bombers, els agents van començar a sufocar l'incendi valent-se de l'extintor del vehicle oficial i d'una mànega aportada per un veí. La dona va ingressar a l'Hospital de La Inmaculada de la localitat d'Huércal-Overa (Almeria).