Una dona ha estat arrestada per "molestar" el seu marit perquè netegés la casa. Valerie Neal, ha admès que va demanar al seu marit, Michael, que passés l'aspiradora però assegura que en cap moment va tenir una conducta controladora, un delicte que contempla el codi penal britànic.

La dona de 59 anys va ser arrestada i va ingressar 17 hores a presó abans de ser jutjada pel seu comportament controlador l'abril passat. Neal va acceptar una ordre d'allunyament de dos anys del seu espòs, qui més tard va retirar l'acusació. "Tot el que li demanava era que passés l'aspiradora, que em preparés una tassa de te o que netegés els vidres", explica la dona. "Si això és tan molest, ho tindré en compte, però no crec que sigui un delicte penal", afegeix.

""Tot el que li demanava era que passés l'aspiradora o que netegés els vidres"

 

"Sé que el nostre matrimoni era inestable, però que em tractés així després de l'amor i l'atenció que vaig posar a la relació va ser devastador", continua. La dona també manifesta que va començar a ressentir-se amb el seu exmarit per la seva oposició continua a netejar, informa Mirror. L'home va deixar el seu treball i es va tancar a casa sense menjar. "Em va dir que entrenava massa, que volia que netegés cada dia i que no mengés el que cuinava", hauria dit l'home. "Em controlava molt, però no estic segur de si hauria hagut d'anar a judici o no", conclou el denunciant.

La conducta controladora pot comportar una pena de cinc anys de presó i és un dels delictes més discutits amb judicis que es produeixen normalment contra homes. Des que la llei va entrar en vigor el 2015, 7.034 persones han estat arrestades, però solament 1.157 han sigut acusades i 235 condemnades.