Una dona de 32 anys va passar quatre dies en la Unitat de Cures Intensives per una infecció a la sang causada per un tampó. Greta Zarate va acudi d'urgències a l'hospital Onslow Memorial de Jacksonville, Carolina del Nord (EUA), pel que semblava ser una grip que va contreure quan va començar el seu període de menstruació. Després de comprovar que la febre no parava de disparar-se i que la seva pressió arterial es veia afectada, els especialistes van decidir realitzar-li més proves fins que van concloure que la jove patia una síndrome de xoc tòxic (SST) a causa d'una infecció bacteriana que va contreure a través d'un tampó.

Tot va començar a finals del mes de gener passat. Coincidint amb el seu període de menstruació, Zarate va començar a tenir símptomes de grip i després de constatar que no millorava va decidir anar d'urgències a l'hospital Onslow Memorial de Jacksonville. Una vegada allà, el seu estat va empitjorar considerablement: la febre s'havia disparat i fins i tot la seva pressió arterial s'havia vist afectada. Davant de la crítica situació, els especialistes van decidir sotmetre-la a més proves per provar d'identificar la malaltia que li estava produint tals efectes, informa el Daily Mail.

Les anàlisis d'un ginecòleg del centre van revelar que la dona havia patit un xoc tòxic, una afecció potencialment mortal causada per una infecció bacteriana. Després de realitzar-li noves exploracions, els metges van concloure que Zarate havia contret els microorganismes mitjançant l'ús d'un tampó, que va permetre que els bacteris arribessin fins a la sang a través de talls microscòpics a la paret vaginal. "Creia que era grip, m'estava tractant amb medicaments de venda lliure. Vaig patir tots els símptomes del SST, però els vaig confondre amb els de la grip", lamenta la pacient, que va poder recuperar-se després de diversos dies en la Unitat de Cures Intensives de l'hospital.