Una dona de 65 anys ha estat a punt de morir per una esgarrapada del seu gat siamès. La dona li va fer una carícia mentre era al jardí de casa seva i la va esgarrapar a la mà. De seguida es va trobar molt malament però no li va donar cap importància.

La infecció se li va estendre per tot el braç tot i prendre's antibiòtic. Es pensava que tenia la grip

Va passar a Bristol (Anglaterra). La dona, Shirley Hair, es va marejar, va tenir dolors musculars i va perdre la gana però es pensava que tenia la grip. La va visitar el metge i li va receptar antibiòtic.

Al cap d'uns dies, però, va veure que se li havia infectat l'esgarrapada i que se li havia estès per tot el braç que, a més, se li havia inflat moltíssim. Va ser aleshores quan va decidir anar a l'hospital on la van operar d'urgència per extreure-li la part infectada.

Les coses es van complicar encara més i va patir una sèpsia, una gravíssima infecció provocada per una resposta fulminant del sistema immunitari. El cos allibera substàncies químiques a la sang per combatre la infecció.

També va patir un xoc sèptic, una infecció severa que s'estén per tot el cos a través del torrent circulatori. A més, va tenir insuficiència orgànica, pneumònia i fascitis necrotitzant, una infecció provocada per un insecte carnívor que destrossa els teixits de la pell, segons informa el diari anglès Metro

Gat siamès Foto Shirley Hair SWNS

Aquest és el gat siamès que va esgarrapar la Shirley Hair / Foto: Shirley Hair/SWNS

Vuit operacions

La dona es trobava en estat crític i els metges van decidir induir-li el coma perquè el seu cos pogués descansar mentre es recuperava. Així va estar durant cinc dies. Després, va continuar ingressada a l'hospital Southmead de Bristol durant més d'un mes. En total, la van operar vuit vegades.

Empelt de pell

La Shirley explica que durant uns quants dies pensava que es moria i no entén com una simple esgarrapada pot haver provocat tot aquest enrenou. Els metges li van haver de fer un empelt de pell de la part superior de la cama per tapar l'extensa ferida oberta que tenia al braç. 

Esgarrapada gat  Foto Shirley Hair SWNS

Així estava la mà i el braç de la Shirley després d'empeltar-li pell de la seva cama / Foto: Shirley Hair/SWNS

Finalment, després d'aquest malson, va rebre l'alta i va poder tornar a casa amb el seu marit. El gat, però, ja no viu amb ells. L'han donat a la seva filla Zoe que se l'ha endut a casa seva.