Una dona de 75 anys ha donat a llum una nena prematura, concebuda mitjançant fertilització in vitro (FIV), en un hospital privat a Kota, Rajasthan.

La dona del poble rural de Sangod ha parit al nadó als sis mesos i mig d'embaràs a l'Hospital Kinkar de Kota, segons Hindustan Times.

La seva nora solia pegar-la, per la qual cosa va decidir donar a llum el seu propi fill

 

La condició del nounat és crítica i ha estat ingressat en la unitat de cures intensives neonatals (UCIN) d'un altre hospital, segons un metge.

"L'àvia no tenia fills i havia adoptat un nen dels seus familiars, però la seva nora solia pegar-la, després de la qual cosa va decidir donar a llum un fill propi", ha dit el Dr. Kinkar.

Un sol pulmó

La dona va concebre el nen al març mitjançant la tècnica de FIV. "Va comprendre les complicacions de concebre un fill a una edat tan avançada quan se'm va apropar fa un any, però es va mantenir ferma", manifesta el doctor.

La dona va patir tuberculosi, per la qual cosa només té un pulmó

 

El Dr. Kinker ha explicat que en una consulta la setmana passada van veure que el fetus estava sota estrès i que la salut de la dona també estava en perill, per la qual cosa van decidir fer una cesària dissabte a la nit.

"A més de l'edat avançada, la dona té un sol pulmó després de la tuberculosi soferta fa 45 anys i també té hipertensió, per la qual cosa la cesària va ser difícil, però es va realitzar amb èxit ahir a la nit".

Dificultats en la lactància

La dona enfrontarà dificultats en la lactància i haurà de dependre de la llet en pols per al nadó. "Hi ha només entre un 20% i un 40% de possibilitats d'èxit en la tècnica de FIV i es torna encara més complexa en una edat tan avançada, però afortunadament la dona gran ha tingut èxit", afegeixen.

Altres casos similars són els d'una dona de 74 any, que havia donat a llum bessones, concebudes de manera similar a través de la FIV al districte Guntur de Andhra Pradesh el setembre d'aquest any. Abans d'això, Daljinder Kaur, de 70 anys, era considerada la dona més vella del món en donar a llum un nadó el 2016 després d'un procés de FIV.