La Guàrdia Civil i la policia de Suècia ha detingut sis persones de nacionalitat sueca pels suposats delictes de producció i distribució de material d'abusos sexuals a menors. Una d’aquestes persones, una dona, va ser detinguda a Benalmádena (Màlaga) i els altres cinc a Suècia.

Aquesta dona, de 35 anys d'edat, que va ser detinguda a Espanya, està acusada d'agressió sexual sobre dues de les seves filles menors d'edat, de 14 i 8 anys, així com per la producció i distribució de material pedòfil sobre les mateixes víctimes.

Les investigacions es van iniciar el passat any per la Policia de Suècia, en descobrir que diverses dones estaven utilitzat a menors del seu entorn familiar per produir material de contingut pedòfil i vendre-ho a través d'internet, de manera que es va procedir, en un primer moment, a la detenció de dues persones relacionades amb els fets.

De Suècia a Malta i després cap a Espanya

Continuant amb les investigacions, els agents van poder constatar que una dona que podria estar relacionada amb aquests fets hauria sortit de Suècia amb almenys quatre dels seus cinc fills, tots ells menors d'edat.

Aquesta investigació apuntava que aquesta dona podria haver anat fins a Malta i que des d'allí hauria posat rumb a Espanya, per la qual cosa les autoritats sueques, via EUROPOL, van sol·licitar la col·laboració de la Guàrdia Civil per a la localització d'aquesta persona i els seus fills, alertant a mateix temps de l'existència de material pedòfil amb almenys dues de les seves filles, venut per la mateixa investigada a internet.

Anàlisi de les xarxes socials

Gràcies a l'anàlisi d'imatges pujades en xarxes socials per una de les filles, es va poder identificar un habitatge a la localitat malaguenya de Mijas, en la qual, després de realitzar diverses comprovacions es va constatar que aquesta família només hi va ser allotjada durant unes setmanes.

Posteriorment, els agents van identificar altres domicilis, en els quals de la mateixa manera, aquesta familiar només va residir per molt curts espais de temps.

Van trobar la família a Benalmádena

Finalment, la investigació va conduir a un domicili de la localitat malaguenya de Benalmádena, on els agents van localitzar la família, activant de manera urgent les vies de cooperació judicial internacional per poder detenir la mare.

En el moment de la detenció d'aquesta dona, els quatre menors tenien 14, 13 ( aquest l'únic home), 8 i 5 anys d'edat, podent corroborar a la vista del resultat d'una primera anàlisi de la informació trobada al domicili, que els abusos sexuals haurien estat comesos, almenys, sobre dues de les filles de la detinguda, de 14 i 8 anys respectivament. Tot i això, la policia creu que la dona no va abusar de les seves filles en territori espanyol.

A presó i els fills cap a Suècia

La detinguda, donada la gravetat dels fets, va ingressar de forma immediata a la presó provisional decretada per l'Audiència Nacional, mentre que els seus fills, mitjançant la col·laboració dels serveis socials espanyols i suecs, van ser traslladats al seu país d'origen on se'ls van proporcionar diferents famílies d'acollida.