El doctor Pedro Cavadas ha assegurat que la vacuna contra el coronavirus trigarà uns quants anys i que la vacuna immediata de les farmaèutiques portarà efectes adversos per la salut. Això contrasta amb l'anunci del Gobierno que assegura que una part substancial de la població espanyola estarà vacunada contra la Covid-19 en el primer semestre del 2021. Una notícia que va donar una dosi d'optimisme a molts ciutadans i nombrosos comerciants, però que el doctor Cavadas no comparteix en absolut.

Cavadas és un personatge singular i gairebé profeta en termes de Covid-19. Tot just quan el virus s'expandia amb força a la Xina, Cavadas va advertir que era evident que hi havia "10 o 100 vegades més casos" de víctimes mortals i infectats dels que estava reconeixent el govern xinès. Nombrosos experts van criticar-lo per alarmista, però al cap d'unes poques setmanes, el pitjor vaticini de Cavadas es va complir i la Covid-19 va escampar-se arreu del món, confirmant la seva teoria profètica. Aquest cop, el doctor augura problemes amb la vacuna... es compliran? 

El doctor Cavadas asegura que la vacuna tendrá efectos adversos / Pixabay

El doctor Cavadas augura efectes adversos per la vacuna contra el coronavirus / Pixabay

Cavadas adverteix que la vacuna tardarà anys i que hi haurà efectes adversos

El prestigiós doctor ha afirmat en una entrevista a ABC que els terminis de vacunació establerts són incompatibles amb unes garanties sanitàries oportunes: "Perquè una vacuna estigui llesta, sent realista, han de passar un parell d'anys. Si no és així, no me la crec", ha assegurat. Per Cavadas, aquest és l'únic tràmit segur per afrontar la vacunació universal. En cas contrari, el doctor adverteix que "si volem alguna cosa ràpida caldrà acceptar que apareixeran símptomes adversos".

L'enfrontament entre Cavadas i els programes establerts de vacunació immediata no és una cosa nova. L'octubre passat, Pedro Cavadas va acudir a 'El Hormiguero' i va mostrar la seva incredulitat amb què una vacuna fiable estigués a punt en uns mesos: "És impossible que hi hagi una vacuna testada en uns mesos. Si acceptem com a vacuna les propostes, que comencen amb assajos clínics, i comencem a administrar-la massivament s'haurà de definir qui es menjarà les 15 o 20 primeres encefalitis que provoquin". 

El doctor Cavadas critica el progama de vacunación establecido / El Hormiguero

El doctor Cavadas critica el progama de vacunació establert / El Hormiguero

Cavadas va encertar el pronòstic al principi de la Covid-19

Mentrestant, les farmacèutiques van a la seva. L'empresa nord-americana Moderna va anunciar la setmana passada que la seva vacuna té gairebé un 95% d'eficàcia i que no s'han detectat seqüeles greus entre els vacunats. Aquesta és la segona vacuna que anuncia un èxit superior al 90% després que ho fes Pfizer, i les dues auguren que les primeres dosis estaran disponibles al desembre, a finals d'aquest any.

Malgrat els beneficis que han anunciat les farmacèutiques i els governs, l'acció d'injectar-se voluntàriament microbis, així com les complicacions puntuals que poden derivar, provoca suspicàcies. I més si es tracta d'un programa de vacunació contrarellotge amb antecedents polèmics en alguns prototips. Sota aquestes premisses, el doctor Cavadas ho té clar: la vacuna segura trigarà encara uns dos anys. I si els períodes s'escurcen, algunes dosis provocaran efectes adversos".

Fa uns mesos el doctor Cavadas la va encertar i va donar una lliçó al panorama epidemiològic europeu: el govern xinès ocultava xifres de morts i contagiats. Aquest cop, el doctor profetitza el fracàs immediat de la vacuna... un vaticini fatal pel sistema sanitari mundial. L'encertarà aquest cop?