L'empresa Diverbo, que organitza els campaments d'anglès que una nena amb necessitats especials es va veure obligada a abandonar als dos dies, nega que hagi discriminat o expulsat a la nena, sinó que la decisió que deixés el campament va ser de la seva família.

En un comunicat, l'entitat ha lamentat la situació i el malestar que ha pogut ocasionar a la menor, que, segons els seus pares es culpabilitza de tot el què ha passat. Diverbo explica que el seu projecte educatiu, per damunt de tot, persegueix vetllar pel benestar dels nens que en formen part.

En aquest sentit, l'empresa assenyala que s'ha realitzat el mateix que en tots els casos d'alumnes que requereixen algun tipus de suport, ja que han mantingut que, després de l'arribada de la nena, el campament ha estat en comunicació amb la família "en tot moment".

A més, han indicat que han proposat alternatives per contribuir a "la millor integració possible" amb les eines de les que disposen. Segons el comunicat de l'empresa, porten 15 anys atenent a desenes de nens amb diferents necessitats, i que per això compten amb un protocol que, des del procés d'inscripció, analitza les circumstàncies de tots els alumnes i els permet oferir solucions personalitzades.

Un "procés de consulta" per millorar

Sigui com sigui, han anunciat que posaran en marxa un procés de consulta amb els equips de monitors i professors, així com amb els pares d'alumnes, per poder millorar i evitar que tornin a produir-se incidències d'aquest tipus.

En tot cas, aquesta resposta no ha evitat que es reprodueixin desenes de missatges crítics a les xarxes socials amb l'actuació en l'empresa, que va oferir, entre altres coses, que la nena dormís sola o amb una monitora davant de les queixes d'altres nenes per "haver de cuidar-se d'una de discapacitada" durant aquests campaments, que es realitzen a Salamanca.

ines

La Inés té onze anys i dificultats per retenir la informació / CG