El parc Disneyland París, als afores de la capital francesa, va viure aquest divendres al vespre un espectacular desplegament dels serveis d’emergències a l’hora del tancament, quan milers de visitants tornaven cap a casa. Un, però, havia desparegut: un home suís de 32 anys que havia caigut a un dels llacs artificials del parc.

Unes 130 persones van participar en la recerca

Segons va explicar la seva xicota als vigilants del parc, l’home havia consumit LSD i estava en ple “viatge” quan es va llançar al llac de l’àrea d’Adventureland. La dona, d’uns 30 anys, va veure que el seu company no sortia de l’aigua i va avisar la seguretat. La noia també semblava estar sota l’efecte dels estupefaents.

Poc després, es va engegar un gran dispositiu de recerca: uns 80 treballadors del parc, una desena de policies, unitats canines, una trentena de bombers – inclosos deu bussejadors – i, fins i tot, un helicòpter, van començar a buscar el visitant desaparegut ja ben entrada la nit.

Trobat despullat fora del parc

Poc abans de la una de la matinada, un home veí de la zona va trobar el suís desaparegut: estava en un camí d’una urbanització de Chessy, a uns dos quilòmetres del popular parc temàtic. “Estava caminant pel mig de la carretera, totalment despullat i amb esgarrapades a tot el cos”, explica a Le Parisien l’home que se’l va trobar.

El visitant no tenia cap documentació i no recordava res: va assegurar que havia pres LSD i que havia fet una aposta amb uns amics, però res més. El veí li va anar a buscar roba a casa seva perquè es tapés i el va acompanyar als cinemes que hi ha a l’entrada del parc.

Investigats per consum de drogues

Els vigilants de seguretat, en saber qui era, el van portar a la policia. Tant ell com la seva companya van haver de passar la nit als calabossos, acusats de consum d’estupefaents. Dissabte a primera hora de la tarda, però, van quedar en llibertat amb càrrecs.

El noi, de 32 anys i nacionalitat suïssa, va assegurar que era enginyer. La noia, de 30, va dir que era estudiant. Tots dos van assegurar que consumeixen drogues amb regularitat. Per la seva banda, el dispositiu de recerca no va afectar, en cap cas, el funcionament del parc. Els visitants, de fet, ni tan sols van notar que passava alguna cosa estranya.