Una família sent el que sembla ser un cadell plorant al jardí de la seva casa, i, quan el troba, decideix acollir-lo i cuidar-lo. El que no s'esperen és rebre la sorpresa que no és un gos, sinó que es tracta d'un dingo.

Els fets han passat a la ciutat de Wandiligong, a Victoria (Austràlia). L'animal ha resultat ser una subespècie de llop propi d'Australàsia que està en perill d'extinció.

Wandi, el pura sang

La família que l'ha trobat ha batejat el cadell amb el nom de Wandi. Quan el van descobrir, van pensar que era un gos o una guineu, però les proves d'ADN han confirmat la gran sorpresa: el Wandi és un dingo de pura sang.

Aquests animals es veuen amenaçats amb l'extinció, i és per això que el cadell és tan especial.

Un regal del cel

Quan el van portar al veterinari, el sanitari va descobrir que el Wandi, de només vuit o deu setmanes de vida, tenia una ferida al costat provocada, segons sembla, per una au rapaç.

Això va estimular la creença de la família que el seu preciós Wandi és un regal del cel: va arribar al seu pati gràcies a una au que el va deixar allí.

Els veïns han buscat i rastrejat la zona on va ser descobert el dingo per veure si n'hi ha més, però no han tingut èxit. "Era una ànima solitària asseguda a un pati", ha bromejat el veterinari que el va atendre.

Una nova llar

L'Hospital d'Animals Alpins li va fer les proves d'ADN per determinar la seva raça, i el Wandi va ser traslladat al santuari Fundació Australiana Dingo mentre encara s'esperaven els resultats.

Dues setmanes després, les proves van confirmar les sospites, i el Wandi ha estat acceptat al programa de reproducció.

El santuari es dedica, principalment, a cuidar, criar i preservar aquesta espècie. Està localitzat al Comtat de Macedon Renges, famós per l'extensió dels seus boscos.

Està feliç i s'adapta bé

Segons han explicat fonts del santuari al mitjà estatunidenc ABC, el Wandi ha encaixat molt bé i està feliç. "Si bé és salvatge i sempre ho serà, li agrada la gent que el cuida", han dit.

L'equip manté un registre del desenvolupament del dingo, i es mostra meravellat. "És increïble, ens fa molta il·lusió tenir-lo. No només per observar la forma en què es desenvolupa, sinó també com es comporta al costat dels altres dingos que es crien aquí", asseguren.

En perill d'extinció

Segons informen des del santuari, a Austràlia hi ha tres tipus de dingo: els tropicals, els interiors que viuen al desert i al centre del país i els alpins. El Wandi és d'aquests últims, i és la raça que més preocupa.

Molts alpins viuen a la zona de la costa oriental, on es troba el 80% de la població australiana. Així, les grans amenaces a la raça d'aquest dingo són la seva captura per fer-los mascotes i la hibridació amb gossos domèstics i salvatges.

Ara el santuari Fundació Australiana Dingo lluita per evitar que animals com el Wandi desapareguin.