El tinent d'alcalde del PP a l'Ajuntament d'El Valle (Granada), Manuel Palma, ha presentat la seva dimissió després de fer-se públic que està sent investigat per un possible delicte contra la salut pública per cultivar marihuana. El fins ara edil de Personal, Juventud, Deportes y Voluntariado en aquest municipi va ser detingut fa uns dies juntament amb una altra persona després que la policia trobés 265 plantes de marihuana en un habitatge de la localitat veïna de Padul.

Benjamín Ortega, alcalde de l'agrupació "Vecinos por el Valle" que governa en coalició amb els populars en aquest petit poble de tot just 1.200 habitants situat a la zona del Valle de Lecrín, ha informat que li ha "sorprès" la notícia i considera que la decisió de deixar la seva acta pretén salvaguardar la seva imatge, la del seu partit i la de l'equip de Govern de la localitat.

Tinent alcalde pp la vall Manu Palma

En l'operació policial que va afectar aquest regidor van ser detinguts ell i una segona persona per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric a causa que les plantacions, distribuïdes en dues habitacions de l'habitatge, estaven connectades de manera fraudulenta a la llum sense passar pel comptador.

Narcotràfic

La investigació es va iniciar el mes de maig passat quan policies del Grup d'Estupefaents de la Comissaria de Motril van obtenir certa informació que apuntava a l'existència d'un habitatge de Padul en el qual s'estaria cultivant marihuana per a la seva posterior venda i distribució. Les habitacions havien estat degudament hermetitzades i condicionades amb la il·luminació, sistema de ventilació i extracció, així com reg necessari per a l'accelerat del procés natural de creixement d'aquest tipus de plantes, segons la informació traslladada en el seu moment pel Cos Nacional de Policia.