La Policia Nacional ha detingut vuit persones, i investiga a una novena, menor d'edat, per assetjar sexualment a menors per internet.

Les investigacions van començar l'abril del 2017, tot i que les detencions s'han fet ara. Entre els individus, n'hi ha un de Tarragona, i la resta són de València, Madrid, Tenerife, Ciudad Real i Badajoz.

Una mare ho va denunciar

La investigació d'aquest cas va arrencar quan una mare va acudir al correu [email protected] per alertar d'un home que havia contactat la seva filla, de 13 anys.

L'individu, de 24 anys i resident a Madrid, deia a la menor que tenia una agència de models per encisar-la.

L'esquer: un anunci fals

La policia va esbrinar que l'home havia estat assetjant a una segona menor de 12 anys a la província d'Alacant, i va ser detingut.

L'home inseria anuncis falsos d'una coneguda marca de llenceria per tal de captar noies, segons un comunicat de la Policia. En el registre del seu domicili, els agents van identificar vuit menors, d'entre 12 i 16 anys i de diferents províncies espanyoles, que havien respost a l'anunci.

Assetjada per diversos pedòfils

La Policia també va descobrir que la menor que va originar la investigació havia estat contactada, a través de les xarxes socials, per altres homes després d'haver pujat fotos de la seva cara i cos en postures suggerents.

En total, els agents van identificar nou persones que havien sol·licitat i obtingut material sexual d'aquesta menor. Un d'ells va arribar a concertar una trobada amb ella i a mantenir relacions sexuals.

Diferents tècniques per enganyar

Segons fonts policials, un dels detinguts, de 33 anys i resident a Tenerife, es va fer passar per una dona. El seu objectiu era guanyar-se la confiança de la menor, i la va enganyar dient-li que tenia una malaltia terminal i que el seu últim desig era que conegués al seu suposat millor amic.

Els agents van detenir un altre home, de 26 anys, a Tarragona. Ell va enviar fotos dels seus genitals i va "banalitzar les relacions sexuals entre persones de diferents edats". En el registre del seu domicili van descobrir que havia assetjat a una altra menor de 14 d'anys.

Víctima de 8 pedòfils

Un altre home de 29 anys, detingut a Ciudad Real, va intentar "fer pena" a la nena, després d'haver assumit un paper de confident i conseller. També en aquest cas, durant el registre, es va identificar una segona víctima.

De la resta dels detinguts, tres residien a la província de València i un a Badajoz.

Conducta compulsiva

En l'última fase de la investigació, els agents van constatar que l'arrestat de Madrid havia tornat a posar anuncis a les xarxes socials seguint la mateixa estratègia.

Els seus pares li havien tret tot el material informàtic i dispositius del seu abast, però es va poder connectar a través d'una consola de videojocs. Quan va ser detingut, va admetre que no podia aturar la seva conducta compulsiva.